esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
Publicats els vídeos de les ponències presentades en el workshop dedicat a l’estudi de les comunitats indígenes


En el canal de YouTube de l’InCom-UAB (PortalCOM TV) s’ha publicat una selección de les ponències presentades en el Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos, organitzat per l’InCom-UAB el setembre de 2016

Bellaterra, 20–07–2017. S’ha publicat una selecció de les ponències presentades en el Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos, organitzat per l’InCom-UAB el setembre de 2016, amb el finançament de la Fundació Autònoma Solidària i el suport de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB). Aquesta selecció està formada pels vídeos de les 8 ponències:

- Gemma Orobitg (Universitat de Barcelona): “Las etnografías indígenas y la cuestión de la diversidad cultural. Una reflexión metodológica a partir de tres trabajos de campo con pueblos indígenas” [“Les etnografies indígenas i la qüestió de la diversitat cultural. Una reflexió metodológica a partir de tres treballs de camp amb pobles indígenes].
- Montserrat Ventura (Universitat Autònoma de Barcelona): “Una reflexión antropológica sobre los impactos de un proyecto de investigación lingüística y uno de cooperación al desarrollo en una comunidad de la Costa de Ecuador” [“Una reflexió antropológica sobre els impactes d’un projecte de recerca lingüística i un de cooperació al desenvolupament en una comunitat de la Costa d’Equador].
- Maria Luna (InCom-UAB): “La cámara puente. El documental como tecnología en el mundo indígena” [“La càmera pont. El documental com a tecnologia en el món indígena”].
- Sebastian Gómez (Universitat de Barcelona): “Imágenes de la Sierra Nevada de Santa Marta (Colombia). El artefacto cultural como una forma de pensar los medios de comunicación indígena” [“Imatges de la Sierra Nevada de Santa Marta (Colòmbia). L’artefacte cultural com a una forma de pensar els mitjans de comunicació indígena”].
- Ana Lucia Nunes (Universidade Federal do Rio de Janeiro; Universitat Autònoma de Barcelona): “Cine indígena: metodologías, derechos de propiedad y alteridad” [“Cinema indígena: metodologies, drets de propietat i alteritat].
- Maite Marin (Universidad Autónoma de Barcelona): “Huellas y memorias del desarrollo en las relaciones de género en comunidades indígenas de los Andes ecuatorianos” [“Empremtes i memòries del desenvolupament de les relacions de gènere en comunitats indígenas dels Andes equatorians”].
- Rafael Franco (Universidad Federal de Goiás-Brasil; InCom-UAB): “Aldea Digital: medios de comunicación, identidad y movimiento indígena Xavante en el Brasil Central” [“Aldea Digital: mitjans de comunicació, identitat i moviment indígena Xavante al Brasil Central”].
- Sabine Kradolfer (Universitat de Lusanna): “Retos y desafíos de los métodos participativos en el trabajo con comunidades indígenas” [“Reptes i desafiaments dels mètodes participatius en el treball amb comunitats indígenes”].

El workshop es va realitzar en el marc del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura de l’InCom-UAB (2014/SGR-01594), coordinat per Amparo Huertas Bailén, com a part del projecte “Apropant-nos a les realitats socioculturals, lluites i resistències de les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina”.

Al finalitzar el workshop, es va invitar els participants a elaborar una obra col·lectiva, editada per Amparo Huertas Bailén i Maria Luna, coordinadora i membre del projecte, respectivament. En aquests moments, estem treballant en aquesta publicació coral, que serà publicada el 2018 a la col·lecció eBooks de l’Institut, InCom-UAB Publicacions.


Accés a lwes ponències

Resum de la jornada

InCom-UAB Publicacions  
 
InfoLibre entrevista Amparo Huertas Bailén sobre la presència del diàleg polític als mitjans
El periodista Ángel Munárriz recull l’opinió de diversos especialistes sobre la polarització política arran de la crisi catalana en un reportatge publicat el 15 d’octubre de 2017 a InfoLibre. Les aportacions de la directora de l’InCom-UAB tracten sobre el tractament mediàtic
José Luis Terrón coedita un monogràfic de la revista Communication Papers, dedicat a la comunicació científica
La convocatòria per a la recepció d’originals està oberta fins el 30 de novembre i es dirigeix tant a l’àmbit acadèmic com al sector professional (emprenedors, periodistes, etc…) i també a aquelles persones que tracten la comunicació científica des de la comunicació informal
Gabriela Marques participa en el congrés internacional IBERCOM 2017
La ponència de Gabriela Marques, "La identidad gitana en Barcelona y los medios de comunicación", recull part del treball que està desenvolupant en el marc de la seva tesi doctoral, dirigida per Amparo Huertas Bailén
Maria Luna participa en el Congreso Internacional Imaginarios Digitales del Sur
La investigadora de l’InCom-UAB tractarà sobre les tensions que provoca la presència del cinema local en els festivals amb projecció global en el Congreso Internacional Imaginarios Digitales del Sur: Historias de pertenencia y desarraigo en los cines hispánicos (IV Encuentros Académicos Tecmerin)
L’InCom-UAB participa en el III Congreso Internacional de Comunicación Sanitaria
Investigadors de l’InCom-UAB participen en el III Congreso Internacional de Comunicación Sanitaria, que se celebrarà a la Universidad Carlos III de Madrid el 19 i el 20 d’octubre. D’una banda, José Luis Terrón impartirà la ponència “Una reflexión entorno a las finalidades del periodismo sobre salud” i, de l’altra, es presentarà la comunicació “La comunicación en las revistas de salud pública. El caso SCIELO”, els autors de la qual son José Luis Terrón i Simón Vialas de l’InCom-UAB, Flor Ramírez (de la Universidad de Guadalajara, Mèxic) i Pedro Jacobetty de la UOC
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat