esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
Publicats els vídeos de les ponències presentades en el workshop dedicat a l’estudi de les comunitats indígenes


En el canal de YouTube de l’InCom-UAB (PortalCOM TV) s’ha publicat una selección de les ponències presentades en el Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos, organitzat per l’InCom-UAB el setembre de 2016

Bellaterra, 20–07–2017. S’ha publicat una selecció de les ponències presentades en el Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos, organitzat per l’InCom-UAB el setembre de 2016, amb el finançament de la Fundació Autònoma Solidària i el suport de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB). Aquesta selecció està formada pels vídeos de les 8 ponències:

- Gemma Orobitg (Universitat de Barcelona): “Las etnografías indígenas y la cuestión de la diversidad cultural. Una reflexión metodológica a partir de tres trabajos de campo con pueblos indígenas” [“Les etnografies indígenas i la qüestió de la diversitat cultural. Una reflexió metodológica a partir de tres treballs de camp amb pobles indígenes].
- Montserrat Ventura (Universitat Autònoma de Barcelona): “Una reflexión antropológica sobre los impactos de un proyecto de investigación lingüística y uno de cooperación al desarrollo en una comunidad de la Costa de Ecuador” [“Una reflexió antropológica sobre els impactes d’un projecte de recerca lingüística i un de cooperació al desenvolupament en una comunitat de la Costa d’Equador].
- Maria Luna (InCom-UAB): “La cámara puente. El documental como tecnología en el mundo indígena” [“La càmera pont. El documental com a tecnologia en el món indígena”].
- Sebastian Gómez (Universitat de Barcelona): “Imágenes de la Sierra Nevada de Santa Marta (Colombia). El artefacto cultural como una forma de pensar los medios de comunicación indígena” [“Imatges de la Sierra Nevada de Santa Marta (Colòmbia). L’artefacte cultural com a una forma de pensar els mitjans de comunicació indígena”].
- Ana Lucia Nunes (Universidade Federal do Rio de Janeiro; Universitat Autònoma de Barcelona): “Cine indígena: metodologías, derechos de propiedad y alteridad” [“Cinema indígena: metodologies, drets de propietat i alteritat].
- Maite Marin (Universidad Autónoma de Barcelona): “Huellas y memorias del desarrollo en las relaciones de género en comunidades indígenas de los Andes ecuatorianos” [“Empremtes i memòries del desenvolupament de les relacions de gènere en comunitats indígenas dels Andes equatorians”].
- Rafael Franco (Universidad Federal de Goiás-Brasil; InCom-UAB): “Aldea Digital: medios de comunicación, identidad y movimiento indígena Xavante en el Brasil Central” [“Aldea Digital: mitjans de comunicació, identitat i moviment indígena Xavante al Brasil Central”].
- Sabine Kradolfer (Universitat de Lusanna): “Retos y desafíos de los métodos participativos en el trabajo con comunidades indígenas” [“Reptes i desafiaments dels mètodes participatius en el treball amb comunitats indígenes”].

El workshop es va realitzar en el marc del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura de l’InCom-UAB (2014/SGR-01594), coordinat per Amparo Huertas Bailén, com a part del projecte “Apropant-nos a les realitats socioculturals, lluites i resistències de les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina”.

Al finalitzar el workshop, es va invitar els participants a elaborar una obra col·lectiva, editada per Amparo Huertas Bailén i Maria Luna, coordinadora i membre del projecte, respectivament. En aquests moments, estem treballant en aquesta publicació coral, que serà publicada el 2018 a la col·lecció eBooks de l’Institut, InCom-UAB Publicacions.


Accés a lwes ponències

Resum de la jornada

InCom-UAB Publicacions  
 
La revista Communication papers publica un article de la investigadora Marta Civil i Serra
L’últim número de la revista de la Universitat de Girona inclou una ressenya escrita per la investigadora de l’InCom-UAB del darrer llibre de Wifredo Espina, Quan volien silenciar-me (Lleida: Editorial Pagès, 2016). El text va ser publicat per primera vegada el passat mes de febrer al Portal de la Comunicació, gestionat per l’InCom-UAB
Aprovats quatre nous títols per a la col·lecció Atlántica de Comunicación
Arran de la col·laboració entre l’Editorial UOC i l’InCom-UAB en el marc de la col·lecció Atlántica de Comunicación, ja s’han publicat 11 títols. Per al curs curso 2017–2018, està prevista l’aparició de quatre noves obres
L’OCC InCom-UAB publica dues guies destinades a enfortir la cohesió social a Catalunya des de la comunicació
Arran d'un projecte d'investigació competitiu finançat per la Generalitat de Catalunya sobre una mostra de dones musulmanes procedents del Magrib, s'han publicat —en el marc de l'Observatori de la Comunicació a Catalunya (OCC InCom-UAB)— dos documents adreçats a millorar el tractament periodístic de l'islam i a reduir l'escletxa digital
Documents disponibles de l’InCom-UAB al Dipòsit Digital de Documents de la UAB: 7.823 consultes i 5.766 descàrregues (2017)
En el que porten d’any, s’han realitzat 7.823 consultes i 5.766 descàrregues dels documents que l’InCom-UAB té registrats al Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD), que sumen un total de 204. Aquesta activitat es realitza principalment des d’Espanya. Mèxic, Colòmbia, Veneçuela i Perú
Publicats els vídeos de les ponències presentades en el workshop dedicat a l’estudi de les comunitats indígenes
En el canal de YouTube de l’InCom-UAB (PortalCOM TV) s’ha publicat una selección de les ponències presentades en el Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos, organitzat per l’InCom-UAB el setembre de 2016
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat