Càtedra UNESCO de Comunicació InCom-UAB
Institut de la Comunicació InCom-UAB
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura - Universitat Autònoma de Barcelona
cat | esp Facebook
Separador
  Màster Universitari
en Mitjans, Comunicació i Cultura
 
Máster Universitario en Medios, Comunicación y Cultura - UAB
   
Separador
 
Separador
Separador
Separador
Separador
 
Professorat
Professorat
Separador
Separador
Miquel de Moragas
Catedràtic emèrit de la UAB. Després de la seva primera obra Semiótica y comunicación de masas (1976) va publicar diversos llibres sobre teoria i sociologia de la comunicació d'àmplia difusió a Amèrica Llatina: Teorías de la comunicación (1981) i Sociología de la comunicación de masas (1984). Posteriorment ha publicat diversos llibres sobre polítiques culturals i de comunicació i més recentment, el 2011, Interpretar la comunicación. Estudis sobre mitjans a Amèrica i Europa, obra de síntesi sobre l'evolució i l'estat actual de la recerca en el camp de la comunicació. Ha estat director i fundador de l'Institut de la Comunicació (InCom-UAB) i actualment és president de la Asociación Española de Investigación de la Comunicación (AE-IC).
Separador
Rosario de Mateo
Catedràtica de la UAB des de 1994 i professora des de 1978. Economista i doctora en Ciències de la Comunicació, la seva principal àrea de treball és l'economia de la comunicació. Ha impartit classes de gestió de mitjans de comunicació, economia de la comunicació i comunicació empresarial. Forma part del EuroMedia Research Group, grup internacional dedicat a l'estudi comparat dels sistemes de mitjans i polítiques de comunicació a Europa.
Separador
María Dolores Montero
María Dolores Montero és professora titular des de 1991 . Ha impartit les assignatures de Comunicació política, Recepció de la comunicació i opinió pública, Teories de la Comunicació. Les seves principals línies d'investigació són Comunicació política, comunicació i estudis culturals, Innovacions en la teoria del periodisme i de la comunicació.
Separador
Juana Gallego
Joana Gallego Ayala és professora titular des de 1989. La seva línia principal de recerca és Gènere i comunicació. Va guanyar el Primer Premi de Comunicació de Masses convocat pel Consell Audiovisual de Catalunya l'any 2001.
Separador
Joan Manuel Tresserras
Professor titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB. Especialitzat en història de la comunicació, les indústries culturals i la cultura de masses. També ha treballat i ha impartit docència en gestió cultural, comunicació política, polítiques de comunicació i anàlisi de mitjans. Ha estat conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i Conseller de Cultura del Govern de la Generalitat.
Separador
Albert Chillón
Professor titular de la UAB des de 1991, les seves línies principals d'investigació són, d'una banda, l'estudi de la comunicació mediàtica des d'una òptica antropològica i filosòfica, de l'altra, l'estudi comparat de les relacions entre la cultura literària i la cultura mediàtica, periodisme inclòs. Ha escrit, entre altres, els llibres 'Literatura y periodismo. Una tradición de relaciones promiscuas' (1999) y 'La literatura de fets' (1993), a més de la novel·la 'El horizonte ayer' (2009).
Separador
Xavier Giró
Professor titular de Periodisme Polític des de 2001 i co-coordinador del màster propi 'La comunicació dels conflictes internacionals i socials'. Giró és Doctor en Ciencias de la Información per la Universitat Autònoma de Barcelona i la seva tesi d'"Análisis Crítico del Discurso sobre nacionalismo e identidad en la prensa diaria" fou guardonada amb el XIII Premi a la Investigació en Comunicació de Masses del Consell Audiovisual de Catalunya. El docent ha impartit diversos cursos a l'estranger i ha estat cap de política del 'Diari de Barcelona', cap d'informatius d'Antena3-Catalunya i redactor en cap de la revista 'El viejo topo'.
Separador
Carme Ferré
Professora titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB. Directora del grup de recerca Comress-Incom UAB (Comunicació i Responsabilitat Social). Les seves línies de recerca són història de la comunicació, comunicació i responsabilitat social, comunicació política, edició, revistes i llibres d'estil.
Separador
David Vidal
Professor titular de la UAB. S'ha especialitzat en l'estudi dels gèneres i de l'escriptura periodística des de la perspectiva de la hibridació narrativa amb la ficció i la no-ficció literària, així com també en la reflexió epistemològica aplicada al periodisme. Ha dirigit el projecte MèdiaQuiosc al centre d'art Arts Santa Mònica. Ha escrit 'La entrevista en radio, televisión y prensa' (Cátedra). El 2003 va guanyar amb l'assaig 'El malson de Chandos' el XV premi a la Investigació en comunicació de masses del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), i el 2006 el premi Lleida de Narrativa pel reportatge novel·lat 'La fulla a punt de caure'.
Separador
Jaume Soriano
Professor titular de la UAB des de l'any 2008. La seva principal línia d'investigació és Epistemologia i metodologia d'investigació en comunicació, encara que també treballa la Etnografia de la comunicació i dels mitjans i la Sociologia de la professió periodística.
Separador
Isabel Fernández Alonso
Professora titular al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva línia de recerca són les polítiques de comunicació (a Catalunya, Espanya i Europa), amb especial atenció al sector mediàtic. Actualment és directora del Grup de Recerca en Estructura i Polítiques de Comunicació Daniel Jones.
Separador
Antoni Castel
Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura des de 1995. La seva principal línia de recerca és la comunicació de conflictes, dins l'eix temàtic d'identitats, diversitat i interculturalitat.
Separador

Separador
 
Separador
Separador
  Màster Universitari en Mitjans, Comunicació i Cultura
Més informació i contacte: master.mitjans.comunicacio.cultura@uab.cat
 
Separador