Invisibilitzada, sense veu pròpia o víctima: la imatge de la gent gran LGBTI

+ info: media.cat (Vicent Canet)

El relat dels mitjans de comunicació sobre les persones LGBTI prioritza un determinat perfil enfront de la pluralitat del col·lectiu que és igual a la de la resta de la societat. “La imatge predominant sobre el col·lectiu és la d’un home, gai, jove, blanc, guapíssim i tot el dia de festa que consumeix molt”, assenyala Federico Armenter, de la Fundació 26 de Diciembre que treballa defensar i atendre els interessos de la gent gran LGBTI a Madrid. De fet, aquesta és una de les principals conclusions de l’informe de Mèdia.cat “Home, gai i jove” de 2017, en el qual es conclou que la gent gran LGBTI no existeix informativament: la recerca sobre informacions vinculades al col·lectiu LGBTI no va trobar cap notícia que tingués com a centre les persones grans.