Éric Fassin i la seva teoria sobre ‘democràcia sexual’

Entrevista a Éric Fassin, sociòleg i catedràtic als departaments de Ciències Polítiques i Estudis de Gènere de la Universitat de París 8 i investigador al Laboratoire d’Études de Genre et de Séxualité.

«El terme “nació”, que remet a la idea de néixer, també parla de l’ordre sexual, assimilant-lo a l’ordre social»

«A partir dels anys 2000, especialment a Europa —tot i que no només—, va aparèixer el que anomeno nou nacionalisme sexual. És a dir, tots defugim definir-nos com a racistes, xenòfobs o homòfobs, però hi ha un problema amb els ‘altres’, els immigrants, especialment els musulmans: ells sí que són sexistes i homòfobs»

«És una política que articula lògiques de classe, de raça i de gènere. És una política interseccional, certament pervertida, però que el neofeixisme utilitza amb molta força. Podria afirmar que el neofeixisme és un model de política interseccional»

«Hi ha una clara regressió de llibertats, com la llibertat de premsa»

«La confusió entre l’esquerra i la dreta beneficia sempre la dreta i l’extrema dreta»

«Les retòriques feixistes, definitivament, s’han desacomplexat»

Llegeix entrevista:  Crític / Text: Guillem Galera / Fotos: Ivan Giménez