Al Diari ARA

El Diari ARA ha publicat el Dossier «La revolució del gènere i el sexe» el diumenge 25 d’abril. Un dels articles, dedicat a la presència de personatges no binaris a les sèries de televisió, recull comentaris i idees de la directora del Màster en Comunicació LGTBI de la UAB, Amparo Huertas.

Aquest diumenge passat, 25 d’abril de 2021, el Diari ARA ha publicat un dossier dedicat al gènere. Amb un mirada molt oberta, «La revolució del gènere i el sexe» reuneix diversos articles que desenvolupen aspectes bàsics d’una manera molt didàctica, com l’explicació de quina diferència hi ha entre ‘sexe’ i gènere’ o el nombre de gèneres que hi ha, però alhora també recull reflexions de caràcter més sociològic, com l’actitud de les noves generacions envers la diversitat (orientació sexual, identitat de gènere i expressions de gènere) o un apartat que mostra diverses experiències individuals i familiars.

Ja entrant en temes d’actualitat, tenim dos articles. El primer està dedicat a la tensió que està provocant l’aprovació de la Llei Trans a la Moncloa (el text relata les diferències entre el feminisme que s’autodefineix com clàssic i les feministes que parteixen del fet que l’autodeterminació de gènere està reconeguda com un dret fonamental). El segon tracta sobre la presència dels personatges no binaris a la televisió.

Tot plegat és un bon treball de les periodistes Thaïs Gutiérrez, Lara Bonilla, Marta Rodríguez Carrera, Anna Mascaró, Paula Solanas Alfaro, Laia Seró Moreno, Carla Fajardo Martín, Marta Rodríguez Carrera i Alejandra Palés.

L’article dedicat al contingut televisiu, «Ni ella ni ell i (pràctricament) inexistent a la televisió«, signat per Alejandra Palés, recull diverses opinions de la directora del nostre Màster Amparo Huertas. «Els continguts de les sèries són un resultat dels canvis que s’estan produint o que ja s’han produït a la societat. Hi ha d’haver-hi una predisposició o s’ha de detectar un interès perquè les sèries apostin per incorporar aquests personatges» és una de les seves declaracions. A més a més, les explicacions de Miriam Solá, sociòloga, consultora en polítiques de gènere i membre també de l’equip docent del Màster, queden recollides a la part introductòria del dossier.

Enllaços al material publicat al Diari ARA:

La revolució del gènere i el sexe

Ni ella ni ell i (pràctricament) inexistent a la televisió