Guia d’ús no sexista del llenguatge (2019) – OCC InCom-UAB

Guia d’ús no sexista del llenguatge (2019)

Per | 02/12/2018

+ info: Ajuntament de Barcelona

 

Es tracta d’un decàleg que vol sensibilitzar sobre la comunicació inclusiva per evitar discriminacions de les dones en el llenguatge

La primera edició compta amb 77.000 unitats i una campanya de comunicació per fer arribar al personal municipal i a la ciutadania aquestes recomanacions

 

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a repartir la ‘Guia d’ús no sexista del llenguatge’, un decàleg que vol millorar la visibilitat de les dones en la comunicació quotidiana. Aquesta guia, que busca ser un material de referència, una proposta, es distribuirà a diferents punts de la ciutat per tal de buscar la complicitat de la ciutadania i motivar-la a fer servir una comunicació més conscient i inclusiva.

Utilitzar de manera no sexista el llenguatge és important, ja que visibilitza a les dones i trenca els estereotips que fomenten la desigualtat entre persones.

Aquesta guia, que s’ha treballat des de la Direcció de Comunicació i el departament de Transversalitat de Gènere, es donarà a conèixer a través d’una campanya de comunicació al web Barcelona.cat/guia-llenguatge-no-sexista i a les xarxes socials i, a més, es distribuirà entre el personal municipal i la ciutadania, al espais físics ubicats a diferents edificis municipals.

Aquest decàleg de propostes dóna resposta a les demandes d’entitats i associacions de dones i/o feministes i és un compromís que es recull en el Pla Estratègic contra el Sexisme 2017-2020, en el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones i en el proper Reglament per l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament Barcelona. A més de ser un primer pas en la renovació del Llibre d’estil de l’Ajuntament de Barcelona.

A banda, aquest recurs vol ser una ajuda per a les empreses que estan interessades en optar a l’oferta pública municipal, ja que les noves clàusules de contractació municipal fixen criteris de comunicació inclusiva.

La primera edició física de la guia és de 77.000 unitats.

Enllaç a la guia:
http://barcelona.cat/guia-llenguatge-no-sexista

You must be logged in to post a comment Login