El CAC demana la retirada de 16 vídeos de YouTube que promocionen tractaments no científics per curar la COVID-19

Per | 25/03/2020

+ info: CAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat a la plataforma d’intercanvi de vídeos YouTube la retirada de 16 vídeos que promocionen tractaments no científics per curar la COVID-19. Els vídeos, que sumen 340.000 visualitzacions, presenten suposats investigadors que asseguren haver trobat un remei a la malaltia i que atribueixen la manca de reconeixement de les autoritats sanitàries als interessos de la indústria farmacèutica, atès que el seu remei seria més barat.

L’informe del CAC, el contingut del qual ha estat revisat pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), mostra afirmacions de persones que es presenten com a investigadores o expertes en el camp de la medicina. Entre les substàncies que ofereixen com a efectives per curar la COVID-19 hi ha el clorit de sodi o el diòxid de clor, que, segons asseguren, cal ingerir o aspirar per acabar amb el coronavirus. La majoria dels vídeos (15 del total de 16) han estat publicats a YouTube en el mes de març, alguns fins i tot després de l’aprovació de l’estat d’alarma.