Onada d’ERTO als mitjans de comunicació

Per | 02/04/2020

+ info: Sindicat de Periodistes de Catalunya

Nombroses empreses de mitjans de comunicació d’arreu de l’Estat espanyol, tant dels grans grups com petites, han començat a presentar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). El sector de la informació, després del de la construcció, va ser un dels sectors més afectats per la crisi econòmica de l’última dècada, amb més de 13.000 acomiadaments i el tancament de diversos centenars de mitjans, i ara també es veu greument afectat per la pandèmia del coronavirus.

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) i els seus sindicats, en ser unes de les oganitzacions més representatius en el sector de la premsa i, per això, amb legitimació per negociar amb la patronal, com altres centrals sindicals generalistes, ja estan negociant els ERTO en diverses empreses i ha rebut peticions per constituir comissions negociadores en altres la plantilla de les quals no té representació sindical.