Necessitem dades per salvar vides

Per | 06/04/2020

+ info: media.cat (Susana Pérez Soler)

Hi ha consens que la crisi sanitària, social i econòmica que vivim ens conduirà a un món diferent al que hem conegut fins ara. Ningú sap com serà el nou paradigma, però aquests dies estem prenent notes i extraient-ne algunes lliçons.

El sector de la informació, en particular, i la societat, en general, reclamen dades obertes i fiables per poder entendre què està passant. I, de moment, la gestió i publicació de les dades per part de les administracions públiques catalanes i estatals és insuficient.

D’una banda, sabem que les dades no són fiables. Hi ha moltes més persones infectades de les que recullen les estadístiques oficials. Hi ha persones que es troben malament aquests dies, amb símptomes associats al coronavirus, com ara febre i tos, que romanen a casa per no col·lapsar més el sistema sanitari. No han estat testades, però segurament estan contagiades. També n’hi ha que tenen el virus però són asimptomàtiques. Tampoc surten als recomptes oficials. Treballar amb dades aquests dies és difícil perquè la informació que es recull no s’ajusta a la realitat.