La covid-19 posa a prova la xarxa d’internet catalana

Per | 03/07/2020

+ info: MetaData (Aida Corón)

La forta inversió pública i privada pel desplegament de la fibra òptica permet a la ciutadania superar el confinament amb bona nota.

Si les trucades de veu semblaven estar condemnades a tenir cada cop menys adeptes per culpa de la missatgeria instantània, la covid-19 ha ajudat a revifar-la. I és que a Barcelona durant la pandèmia del coronavirus, segons un informe de Telefónica, les trucades des del mòbil es van disparar un 40% entre setmana i un 70% en dissabte i diumenge; i des de fix, s’ha arribat fins a un 130%. El consum d’internet es va enfilar una mica menys, entre el 17% i el 44% en funció del dia de la setmana, però el que està clar és que les dades usades en videojocs (+271%) i a WhatsApp (+698%) van registrar xifres sense precedents durant els primers dies, especialment en l’internet a la llar, amb pics de fins al 70%. Per contra, el trànsit al mòbil es va mantenir estable. Però res ha pogut desestabilitzar la xarxa catalana, amb una de les millors d’Europa.