BARCELONA. La metròpoli en l’era de la fotografia,1860-2004 (2016)

Per | 30/09/2020

+ info: La Virreina. Centre de la Imatge

BARCELONA. LA METRÒPOLI EN L’ERA DE LA FOTOGRAFIA, 1860-2004 (Diversos autors)
Aquest llibre ofereix un recorregut històric per la producció d’una iconografia fotogràfica de l’evolució urbanística de Barcelona i de la seva popularització al llarg de “l’era de la fotografia”, l’etapa compresa entre l’aparició de les tecnologies fotogràfiques múltiples, a la dècada de 1850, i l’expansió massiva de les tecnologies digitals: Internet, la telefonia mòbil i les xarxes socials, en el pas del segle XX al XXI. En termes d’història urbana, aquest període correspon a un cicle que comença amb l’aprovació i l’inici de l’execució del Pla Cerdà fins el Fòrum de les Cultures el 2004, un temps fonamental en la història de la metròpoli moderna.