El CAC, Salut i els col·legis de Metges i de Periodistes elaboren unes recomanacions per evitar la desinformació sobre les vacunes de la Covid-19 – OCC InCom-UAB

El CAC, Salut i els col·legis de Metges i de Periodistes elaboren unes recomanacions per evitar la desinformació sobre les vacunes de la Covid-19

Per | 29/12/2020

+ info: CAC 

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), de manera conjunta amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha elaborat unes recomanacions en relació amb els continguts audiovisuals sobre les vacunes de la Covid-19.

El text reconeix que els beneficis de la vacunació per al conjunt de la societat estan àmpliament provats i que els mitjans de comunicació tenen la funció d’informar de manera veraç en relació amb la seguretat i l’eficàcia de les vacunes. Així mateix, poden contribuir a lluitar contra la desinformació, que, en el cas de la vacunació contra la Covid-19, constitueix una amenaça a la salut pública.

La iniciativa sorgeix, entre altres consideracions, de les dades demoscòpiques recents (baròmetre del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) del mes de desembre), que indiquen que només el 40% de la població afirma que es vacunaria de manera immediata contra la Covid-19.

Per facilitar l’empoderament de la ciutadania i  que pugui discernir entre informació i desinformació, les quatre institucions i entitats professionals esmentades han elaborat unes recomanacions adreçades als professionals de la informació, a les empreses del sector, a les plataformes d’intercanvi de vídeos, a les xarxes socials i a la població.

You must be logged in to post a comment Login