El creixement de l’ús del català a internet es continua desaccelerant

Per | 09/01/2021

+ info: Comunicació 21

L’ús de la llengua catalana a la xarxa continua amb el seu creixement, malgrat en els darrers anys ho fa a un ritme més lent, segons el baròmetre impulsat el 2002 per WICCAC (Webmàsters Independents en Català de Cultura i d’Àmbits Cívics), el qual analitza la presència del català als webs de grans empreses i organitzacions radicades a Catalunya o que hi ofereixen els seus productes i serveis.

En concret, el 2020 s’ha tancat amb un nou màxim històric, un 65,82% de mitjana d’ús del català a internet al desembre. Aquest percentatge suposa un augment interanual d’11 dècimes respecte de 2019, el més baix des de que es va posar en marxa aquest baròmetre. A banda, en l’any que acabem de deixar enrere s’ha registrat una mitjana del 65,78% en l’ús de la llengua catalana a la xarxa, 18 dècimes més que al 2019.