Periodistes assetjades a la Xarxa

Per | 20/01/2021

+ info: Col·legi de Periodistes (Report.Cat / Martí Figueras)

Les xarxes socials són un camp de mines. Qualsevol opinió manifesta sobre un fet concret pot acabar rebent moltes crítiques i algunes traspassen els límits i acaben sent insultants i vexatòries. Un dels col·lectius que més viu aquest assetjament en línia és el dels periodistes. Però l’assetjament és més feridor i intens quan l’objectiu és una periodista. Ja fa uns anys que nombroses organitzacions internacionals denuncien aquest assetjament i que publiquen informes i enquestes que mostren com es realitzen aquests atacs i les conseqüències personals i professionals sobre les dones increpades.

Des de la Federació Internacional de Periodistes (FIP) s’han realitzat diverses enquestes. Fa dos anys van publicar un informe internacional que alertava que dos terços de les enquestades (un 64%) havien estat víctimes d’assetjament en línia. Aquest any tan convuls els números no milloren. Un nou estudi demostra que un 47,45% de les dones periodistes ha continuat sent intimidades en xarxes socials durant aquest convuls any. I un 14,89% consideren, a més a més, que s’ha augmentat la intensitat de l’assetjament.