El conflicto de las identidades. Comunicación e imágenes de la interculturalidad

Víctor Silva Echeto (2013): El conflicto de las identidades. Comunicación e imágenes de la interculturalidad. Bellaterra : Institut de la Comunicació, Universitat Autònoma de Barcelona.

ISBN 978-84-940187-0-1

- Descarregar el llibre en format PDF (DDD)

SINOPSI:

El conflicte de les identitats ingressa en una zona pantanosa que implica reflexionar sobre la crisi de la identitat cultural i les imatges que sobre la interculturalitat es projecten en el món contemporani.

Imatges intersticials entre l'art, els mitjans de comunicació, la fotografia, el cinema o la literatura que posen en tensió i crisi un concepte bàsic de la modernitat: les identitats.

Paral·lelament, els relats s'amplien a les teories socioculturals, que analitzen, reflexionen o discuteixen, no sempre en acord, sobre identitats, diferències, identificacions, hibridacions, mestissatges o criollizaciones. És, en definitiva, un dels conflictes bàsics de l'actualitat, com construir, deconstruir i crear, sobre un pis bellugadís que no permet identificar-se amb un lloc, una bandera o un constructe simbòlic, però, al seu torn, paradoxalment, com - administrant la seva agonia- hi ha intents de recuperar el mínim que s'està perdent. Els relats estan carregats de migracions, viatges, i sobre aquesta base aquest assaig realitza una arqueològica cartogràfica, des de la comunicació i els estudis culturals i visuals, sobre els esquinçaments de les estrangeries.