"Dones de ràdio: Les primeres locutores de Catalunya", Sílvia Espinosa (2014) - OCC InCom-UAB

Home » Llibres » “Dones de ràdio: Les primeres locutores de Catalunya”, Sílvia Espinosa (2014)

“Dones de ràdio: Les primeres locutores de Catalunya”, Sílvia Espinosa (2014)

Un llibre d’històries i biografies apassionants sobre dones reals que cal recordar. El text va acompanyat de 100 imatges: fotografies i anuncis de l’època. Fa 90 anys, el 14 de novembre de 1924, Ràdio Barcelona inicià les seves emissions i, al cap d’un temps, van aparèixer emissores de ràdio arreu de Catalunya: Terrassa, Reus, Sabadell, Tarragona, Badalona, Girona, Lleida, Vilanova i la Geltrú, Manresa…

Aquest llibre vol situar a la categoria que es mereixen les primeres locutores radiofòniques del nostre país, dones que van contribuir de manera decisiva a fer de la ràdio un mitjà de comunicació popular. Amb elles reviurem els temps heroics de la ràdio, coneixerem les seves vides i els reptes que van haver d’afrontar.

Dones reals amb biografies apassionants, històries que cal recordar. Es tracta, en definitiva, de les primeres locutores de ràdio de Catalunya: Maria Cinta Balagué, Rosa Cotó, Maria del Carme Nicolau, Carmen Martínez-Illescas, Enriqueta Benito, Enriqueta Teixidó, Rosalia Rovira, Carme Espona, Mercedes Laspra, Antolina Boada, Antònia Sol, Adelaida Òdena, Mercè Sorribas, Pepa Figueras, Montserrat Parés, Neni Sanromà, Anna Barbosa, Maria Escrihuela, Francina Boris, Maria Tersa, Núria Fraire, Montserrat Calafell, Maria Matilde Almendros… i moltes altres professionals que, amb la seva dedicació, s’han fet un nom en la història d’aquest país.

+ info: http://www.albertieditor.cat/ficha.php?id_producto=5903

vistes:

18