La imatge que mai no acaba. Un viatge per l’antropologia visual, des del cinema etnogràfic fins a la intel·ligència artificial
El assaig La imatge que mai no acaba, del antropòleg i cineasta Roger Canals, és el primer llibre d’antropologia visual publicat en català. Una proposta clara, crítica i actualitzada que recull els avanços en el camp dels últims deu anys. Un treball teòric i pràctic que es va començar a gestar a la selva veneçolana i que abasta des del cinema etnogràfic fins a la intel·ligència artificial.Vivim en un moment de profundes transformacions en l’àmbit de la imatge i la cultura visual. Com pot ajudar-nos l’antropologia a pensar el paper de les imatges en la nostra vida quotidiana? I, al revés: com podem repensar alguns dels temes clàssics de l’antropologia (el ritual, el parentiu, l’experiència de l’Alteritat) a partir de les noves formes de visualitat contemporània?
Amb un llenguatge alhora clar i rigorós, Roger Canals redefineix en aquest assaig el camp de l’antropologia visual des d’un vessant alhora teòric i pràctic. A partir de nombrosos exemples del nostre dia a dia i d’experiències extretes de les seves pròpies pel·lícules i investigacions, Canals analitza com ens relacionem amb i a tra-vés de les imatges, i com teixim relacions amb els altres a través de la mirada i dels instruments de visió. Un llibre que defensa apassionadament les possibilitats de la imatge i de l’antropologia per a entendre i transformar el nostre món.
Canals, Roger
Es antropòleg i cineasta. Especialista en antropologia visual i cinema etnogràfic, és doc-tor en Antropologia per l’Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales de París i per la Universitat de Barcelona.
Editorial Gedisa: Més informació