La imatge que mai no acaba. Roger Canals (2023) - OCC InCom-UAB

Home » Llibres » La imatge que mai no acaba. Roger Canals (2023)

La imatge que mai no acaba. Roger Canals (2023)

La imatge que mai no acaba. Un viatge per l’antropologia visual, des del cinema etnogràfic fins a la intel·ligència artificial

El assaig La imatge que mai no acaba, del antropòleg i cineasta Roger Canals, és el primer llibre d’antropologia visual publicat en català. Una proposta clara, crítica i actualitzada que recull els avanços en el camp dels últims deu anys. Un treball teòric i pràctic que es va començar a gestar a la selva veneçolana i que abasta des del cinema etnogràfic fins a la intel·ligència artificial.Vivim en un moment de profundes transformacions en l’àmbit de la imatge i la cultura visual. Com pot ajudar-nos l’antropologia a pensar el paper de les imatges en la nostra vida quotidiana? I, al revés: com podem repensar alguns dels temes clàssics de l’antropologia (el ritual, el parentiu, l’experiència de l’Alteritat) a partir de les noves formes de visualitat contemporània?

Amb un llenguatge alhora clar i rigorós, Roger Canals redefineix en aquest assaig el camp de l’antropologia visual des d’un vessant alhora teòric i pràctic. A partir de nombrosos exemples del nostre dia a dia i d’experiències extretes de les seves pròpies pel·lícules i investigacions, Canals analitza com ens relacionem amb i a tra-vés de les imatges, i com teixim relacions amb els altres a través de la mirada i dels instruments de visió. Un llibre que defensa apassionadament les possibilitats de la imatge i de l’antropologia per a entendre i transformar el nostre món.

Canals, Roger

Es antropòleg i cineasta. Especialista en antropologia visual i cinema etnogràfic, és doc-tor en Antropologia per l’Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales de París i per la Universitat de Barcelona. 

Editorial Gedisa: Més informació 

vistes:

28