Internet ha esdevingut una extensió de les nostres ments, hi estem permanentment
connectats, contínuament distrets. Les plataformes digitals canalitzen cada cop més activitats: hi estudiem, treballem o comprem tot el que necessitem, ens hi informem, socialitzem, entretenim i aparellem, ho acaparen tot. A mesura que ens rapten més i més atenció, esdevenen l’autèntica interfície a través de la qual experimentem la vida. Cada cop ens costa més trobar-nos o fer res per altres mitjans i els temps de pandèmia que vivim ho accentuen encara més. Som addictes a les xarxes socials o és simplement la nova normalitat a la qual ens hem adaptat oblidant com era la nostra vida abans?
La nostra creixent dependència del mòbil i les pantalles no es deu a una debilitat individual: ens estem enfrontant a les empreses més poderoses del planeta competint per captar la nostra atenció, el bé més escàs i valuós en l’economia que vivim.
‘La nostra atenció ha estat raptada’ analitza les xarxes socials que habitem: Com funcionen, com ens manipulen, com ens exploten i s’aprofiten de les nostres debilitats? Quins efectes tenen sobre la nostra psique, les nostres relacions i la nostra societat?
No es queda en la crítica, també proposa estratègies personals i polítiques per rescatar la nostra atenció i construir espais virtuals més saludables i enfocats al bé comú i no únicament al d’unes empreses ubicades a Silicon Valley.
+ info: Tigre de paper