L'agenda temàtica i la construcció de marcs interpretatius a la ràdio. El cas de la sentència de l'Estatut de Catalunya. Marta Montagut (2012) - OCC InCom-UAB

Home » Selecció Tesis » L’agenda temàtica i la construcció de marcs interpretatius a la ràdio. El cas de la sentència de l’Estatut de Catalunya. Marta Montagut (2012)

L’agenda temàtica i la construcció de marcs interpretatius a la ràdio. El cas de la sentència de l’Estatut de Catalunya. Marta Montagut (2012)

+ info: TDX.cat

La construcció de l’agenda (agenda building) i els marcs interpretatius (frame building) en els mitjans és un procés complex on intervenen una gran varietat d’actors. La present tesis doctoral analitza, per una banda, la relació entre periodistes i responsables de premsa de partits polítics i la negociació que estableixen per tal d’influir en l’elaboració de la informació i l’opinió polítiques que s’emeten a la ràdio matinal catalana. Per altra banda, s’aplica un frame analysis en tres nivells –intervenció, locució i estructura- al contingut radiofònic. Es pren com a cas d’estudi la reacció mediàtica a l’anunci de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya. Aquesta anàlisi no només mostra les característiques lèxiques i retòriques dels principals marcs interpretatius (media frames) apareguts en antena sinó que també evidencia l’existència d’una gran diversitat d’estratègies per part de periodistes (reframers) i polítics (frame sponsors) per tal de mantenir el control del seu propi marc en antena.

vistes:

59