Recomanacions sobre el tractament informatiu de la infància i l’adolescència tutelada per l’Administració (2019) - OCC InCom-UAB

Home » Guies » Recomanacions sobre el tractament informatiu de la infància i l’adolescència tutelada per l’Administració (2019)

Recomanacions sobre el tractament informatiu de la infància i l’adolescència tutelada per l’Administració (2019)

+ info: Consell de l’Audiovisual de Catalunya

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Col·legi de Periodistes de Catalunya han elaborat unes recomanacions adreçades als periodistes sobre el tractament informatiu de la infància i l’adolescència tutelada per l’Administració.

Les recomanacions han estat presentades avui, 29 de novembre, en roda de premsa, pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, el president del CAC, Roger Loppacher, i el vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. L’acte ha tingut lloc a la seu del Col·legi.

El Homrani ha dit que “les recomanacions que presentem són fruit d’un neguit compartit amb el CAC i amb el Col·legi pel que fa al tractament dels infants tutelats per l’Administració als mitjans. Avui apel·lem a la responsabilitat que tenen els mitjans en la construcció de l’imaginari col·lectiu, en com la societat veu i percep els infants i adolescents que estan sota la protecció de l’Administració, per no estigmatitzar-los i donar-los l’oportunitat de créixer i formar part d’aquesta societat diversa”.

D’altra banda, el conseller, amb referència als joves migrats sols, ha apuntat que “aquests infants i adolescents han fet un trajecte migratori molt dur i arriben a una societat on volen viure i treballar. Donem-nos l’oportunitat de xerrar amb ells i escoltar-los, sense prejudicis, i veurem la seva fortalesa i les ganes que tenen de viure i formar part d’aquest país.”

vistes:

23