131 acadèmics de l’àmbit de la comunicació signen un manifest condemnant la intervenció de la CCMAA i l’ACN

Miquel de Moragas Spa i Amparo Huertas Bailén signen el manifest de condemna contra la intervenció per part de l'Estat dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l'Agència Catalana de Notícies si el Senat aprova l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Bellaterra, 26-10-2017. Professors i investigadors universitaris de l’àmbit de la comunicació de Catalunya, Espanya i d’arreu del món signen un manifest contra la intervenció per part de l’Estat dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Agència Catalana de Notícies si el Senat aprova l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Els signants consideren la possible intervenció “un dels majors atacs a les institucions democràtiques de Catalunya”.

Els signants volen unir-se a la resta de comunicats de rebuig a la intervenció dels mitjans públics catalans, com els dels degans de les facultats de comunicació de Catalunya, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, les associacions professionals de 8TV i RAC1 o el comitè d’informatius del grup públic RTVE, entre d’altres, i reivindiquen el paper d’aquests mitjans com “una eina de conciliació i democratització a Catalunya (…) així com un vehicle de cohesió cultural i lingüística en una societat catalana plural”.

Descarregar manifest

 

131 investigadores del ámbito de la comunicación firman un manifiesto condenando la intervención de la CCMA y la ACN

Miquel de Moragas Spa y Amparo Huertas Bailén firman el manifiesto de condena contra la intervención por parte del Estado español de los medios de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Agència Catalana de Notícies si el Senado aprueba la aplicación del artículo 155 de la Constitución.

Bellaterra, 26-10-2017. Profesores e investigadores universitarios del ámbito de la comunicación firman un manifiesto contra la intervención por parte del Estado español de los medios de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Agència Catalana de Notícies si el Senado aprueba la aplicación del artículo 155 de la Constitución. Los firmantes consideran la posible intervención “uno de los mayores ataques a las instituciones democráticas de Catalunya”.

Los firmantes quieren unirse al resto de comunicados de rechazo a la intervención de los medios públicos catalanes, como el de los decanos de comunicación de las facultades de comunicación de Catalunya, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, las asociaciones profesionales de 8TV y RAC1 o el comité de informativos del grupo público RTVE entre otros y reivindican el papel de los medios públicos como “una herramienta de conciliación y democratización en Catalunya (…) así como un vehículo de cohesión cultural y lingüística en una sociedad catalana plural”.

Descargar manifiesto