Antonella Frisiello, investigadora Senior de l’Istituto Superiore Mario Boella (Itàlia), realitza una estada a l’InCom-UAB

L’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC) ha rebut la visita d’Antonella Frisiello, investigadora Senior de l’Istituto Superiore Mario Boella (Itàlia) i membre del Consell Regional de la Società Italiana di Ergonomia

Bellaterra / Vic, 26–04–2017. Antonella Frisiello, que ha estat a l’InCom-UAB des del 24 de març al 13 d’abril, ha desenvolupat la seva activitat en el marc de l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC), que dirigeix Ruth S. Contreras. En concret, Frisiello ha realitzat dos tallers de disseny centrat en l’usuari (a partir de diverses investigacions realitzades a l’institut italià, va implementar una metodologia que involucra usuaris reals, serveis i tecnologies) i ha assistit a diverses sessions de treball amb membres de l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC).

A més a més, Antonella Frisiello ha mantingut diverses trobades amb membres del Consell de direcció de l’InCom-UAB, Amparo Huertas Bailén, José Luis Terrón i Miquel Gómez. En aquestes reunions, s’han definit diversos temes sobre els quals es podria col·laborar i s’ha avaluat la possibilitat de formalitzar la col·laboració entre l’Istituto Superiore Mario Boella (Itàlia), fundat per la Compagnia de San Paolo i el Politecnico di Torino, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Antonella Frisiello treballa com a especialista en Experiència de l’Usuari, específicament en el disseny de serveis i macro ergonomia, a més de fer-ho també en l’àrea d’usabilitat. Ha participat en projectes de recerca europeus centrats en els àmbits de la mobilitat i l’Smart salut. Treballa en grups multidisciplinaris, coordina activitats de factors humans, assessorant en aspectes psicològics i socials que influeixen en l’adopció i la interacció amb les noves tecnologies tant en laboratori com en un context real.

OCVE (InCom-UAB / UVic-UCC)

Istituto Superiore Mario Boella (Itàlia)

 

Antonella Frisiello, investigadora Senior del Istituto Superiore Mario Boella (Italia), realiza una estancia en el InCom-UAB

El Observatorio de Comunicación, Videojuegos y Entretenimiento (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC) ha recibido la visita de Antonella Frisiello, investigadora Senior del Istituto Superiore Mario Boella (Italia) y miembro del Consejo Regional de la Società Italiana di Ergonomia

Bellaterra / Vic, 26–04–2017. Antonella Frisiello, que ha estado en el InCom-UAB desde el 24 de marzo al 13 de abril, ha desarrollado su actividad en el marco del Observatorio de Comunicación, Videojuegos y Entretenimiento (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC), que dirige Ruth S. Contreras. En concreto, Frisiello ha realizado dos talleres de diseño centrado en el usuario (a partir de varias investigaciones realizadas en el instituto italiano, implementó una metodología que involucra a usuarios reales, servicios y tecnologías) y ha asistido a varias sesiones de trabajo con miembros del Observatorio de Comunicación, Videojuegos y Entretenimiento (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC).

Además, Antonella Frisiello ha mantenido varios encuentros con miembros del consejo de dirección de l’InCom-UAB, Amparo Huertas Bailén, José Luis Terrón y Miquel Gómez. En estas reuniones, se han definido diversos temas sobre los que se podría colaborar y se ha evaluado la posibilidad de formalizar la colaboración entre el Istituto Superiore Mario Boella (Italia), fundado por la Compagnia de San Paolo y el Politecnico di Torino, y la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Antonella Frisiello trabaja como especialista en Experiencia del Usuario, específicamente en el diseño de servicios y macro ergonomía, además de en el área de la usabilidad. Ha participado en proyectos de investigación europeos centrados en los ámbitos de la movilidad y la Smart salud. Trabaja en grupos multidisciplinarios, coordina actividades de factores humanos, asesorando en aspectos psicológicos y sociales que influyen en la adopción y la interacción con las nuevas tecnologías tanto en laboratorio como en un contexto real.

OCVE (InCom-UAB / UVic-UCC)

Istituto Superiore Mario Boella (Italia)