Arrenquen les III Jornades de Comunicació i Salut #parlemdeVIH?

Les jornades tindran una sessió en línia, el 21 de novembre, i una sessió presencial, el dia 22 de novembre, que serà retransmesa via streaming (www.comunicacioisalut.cat i Twitter: @parlemdevih). Són una iniciativa d’SCOMLab Comunicació i Salut (InCom-UAB), l’Observatori de la Comunicació a Catalunya (InCom-UAB) i la Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) i formen part del programa de la Setmana de la Ciència 2018

Bellaterra, 19-11-2018. Barcelona es convertirà els dies 21 i 22 de novembre, en el centre del debat acadèmic a l’entorn de com millorar el tractament mediàtic sobre les campanyes de prevenció VIH/sida als mitjans de comunicació i també a les xarxes socials, gràcies a les III Jornades Internacionals Comunicació i Salut #parlemdeVIH?, organitzades per SCOMLab Comunicació i Salut de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB), l’Observatori de la Comunicació (InCom-UAB) i la Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB), amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i la Societat Catalana de Comunicació, filial d’aquesta institució.

Prevenció de VIH/Sida i mèdia

Els mitjans de comunicació són una eina de promoció i difusió de la salut i, amb l’expansió de la cultura digital, ha augmentat la facilitat d’accés a la informació per part de la ciutadania a continguts poc rigorosos.

Enguany, les III Jornades Internacionals Comunicació i Salut #parlemdeVIH?, es proposen, com a objectius principals, debatre sobre la difusió de les campanyes de prevenció i la informació que circulen a l’entorn del seu tractament i les recomanacions sobre com viure amb aquesta malaltia, a més a més d’analitzar com es difonen les investigacions mèdiques sobre VIH i quins recursos narratius segueixen aquests continguts amb determinades noves pràctiques i avenços mèdics recents. Les Jornades es plantegen de manera inter i transdisciplinària.

Es compta amb la presència de 25 institucions estatals i autonòmiques responsables en l’àrea de la salut i d’organitzacions directament implicades al voltant de VIH, però la trobada pretén ser, sobretot, un lloc de debat entre equips investigadors acadèmics de comunicació, periodistes i personal d’institucions: prop de 100 inscrits, 40 comunicacions, 25 ponents convidats i més de 12 institucions implicades, públiques i privades.

Les jornades formen part del programa de la Setmana de la Ciència 2018 de la Generalitat de Catalunya i es realitzen al marc del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (SGR 2017/SGR-760) (InCom-UAB).

L’esdeveniment compta amb la implicació de 12 institucions, públiques i privades: l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Filmin, RECS – Revista Española de Comunicación en Salud (UC3M), el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB), i les institucions abans esmentades.

En aquestes jornades es presenten dues comunicacions realitzades per investigadors de l'InCom-UAB: “La prevenció del VIH als missatges periodístics relacionats amb Barcelona apareguts als mitjans de comunicació d’abast espanyol: televisió, ràdio, premsa i canals digitals”, de Ramón G. Sedó i José Luis Terrón, i “Comunicación sobre salud y Vih/Sida: una revisión sistemàtica”, de Leonardo Moggia.

Per a més informació:

Programa jornades

SCOMLAb InCom-UAB

Setmana de la Ciència (2018), Generalitat de Catalunya

 

Arrancan las III Jornadas de Comunicación y Salud #hablamosdeVIH?

Las jornades tendrán una sesión en línea, el 21 de noviembre, y una sesión presencial, el día 22 de noviembre, que será retransmitida vía streaming (www.comunicacioisalut.cat y Twitter: @hablamosdevih). Son una iniciativa de SCOMLab Comunicació y Salud (InCom-UAB), el Observatori de la Comunicació a Catalunya (InCom-UAB) y la Cátedra UNESCO de Comunicación (InCom-UAB) y forman parte del programa de la Semana de la Ciencia 2018

Bellaterra, 19-11-2018. Barcelona se convertirá los días 21 y 22 de noviembre, en el centro del debate académico entorno a como mejorar el tratamiento mediático sobre las campañas de prevención VIH/sida en los medios de comunicación y también en las redes sociales, gracias a las III Jornadas Internacionales Comunicación y Salud #hablamosdeVIH?, organizadas por SCOMLab Comunicación y Salud del Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB), el Observatori de la Comunicació a Catalunya (InCom-UAB) y la Cátedra UNESCO de Comunicación (InCom-UAB), con el apoyo del Institut d’Estudis Catalans y la Societat Catalana de Comunicació, filial de esta institución.

Prevención de VIH/Sida y media

Los medios de comunicación son una herramienta de promoción y difusión de la salud y, con la expansión de la cultura digital, ha augmentado la facilidad de acceso a la información por parte de la ciutadania a contenidos poco rigorosos.

Este año, las III Jornadas Internacionales Comunicación y Salud #hablamosdeVIH?, se promonen, como objetivos principles, debatir sobre la difusión de las campañas de prevención y la información que circulan entorno a su tratamiento y las recomendaciones sobre cómo vivir con esta enfermedad, además de analitzar cómo se difunden las investigaciones médicas sobre VIH y qué recursos narratives siguen estos contenidos con determinades nuevas prácticas y avances médicos recientes. Las Jornadas se plantean de manera inter y transdisciplinaria.

Se cuenta con la presencia de 25 instituciones estatales y autonómicas responsables en el área de la salud y de organitzaciones directamente implicades entorno del VIH, pero el encuentro pretende ser, sobre todo, un lugar de debate entre equipos de investigadores académicos de comunicación, periodistes y personal de Instituciones: cerca de 100 inscritos, 40 comunicaciones, 25 ponentes invitados y más de 12 instituciones implicadas, públicas y privadas.

Las jornadas forman parte del programa de la Semana de la Ciencia 2018 de la Generalitat de Catalunya y se realizan en el marco del Grupo Internacional de Estudios sobre Comunicación y Cultura (2017/SGR-760) (InCom-UAB).

El evento cuenta con la implicación de 12 instituciones, públicas y privadas: el Ayuntamiento de Barcelona, el Departamento de Salud de la Generalitat de Catalunya, Filmin, RECS – Revista Española de Comunicación en Salud (UC3M), el Festival Internacional de Cines Africanos de Barcelona (FICAB), y las instituciones antes mencionadas.

En estas jornades se presentan dos comunicaciones realizadas por investigadores del InCom-UAB: “La prevenció del VIH als missatges periodístics relacionats amb Barcelona apareguts als mitjans de comunicació d’abast espanyol: televisió, ràdio, premsa i canals digitals”, de Ramón G. Sedó y José Luis Terrón; y “Comunicación sobre salud y Vih/Sida: una revisión sistemàtica, de Leonardo Moggia.

Para más información:

Programa jornadas

SCOMLAb InCom-UAB

Semana de la Ciencia (2018), Generalitat de Catalunya