La investigadora Marta Civil i Serra, ponent en la conferència anual de la Societat Catalana de Comunicació, el 3 de juny, a Girona

La seva intervenció versarà sobre l’obra de Daniel E. Jones (1950–2007), en el marc de la sessió ‘In Memoriam’, en la qual també es recordarà la tasca acadèmica d’Héctor Borrat (1928–2014). Tots dos van ser membres de la Societat Catalana de Comunicació durant més de vint anys i van col·laborar amb l’InCom-UAB

Bellaterra, 26–05–2016. La investigadora de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) Marta Civil i Serra ha estat invitada a participar com a ponent en la XXVI Conferència anual de la Societat Catalana de Comunicació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (SCC-IEC), que se celebrarà el divendres 3 de juny, a Girona.

L’objectiu de la ponència serà esbossar el perfil humà i investigador de Daniel E. Jones, tenint en compte la seva formació en ciències de la comunicació i l’interès per a la biblioteconomia i documentació, dos fets que ens ajuden a entendre les motivacions investigadores i la seva personal metodologia de treball. En una segona part, Marta Civil i Serra aprofundirà en les principals línies de recerca que Daniel E. Jones va desenvolupar al llarg de més de trenta anys: per una banda, els estudis en estructura de la comunicació social i també en economia de la comunicació, i de l’altra, sobre producció científica en comunicació.

L’acte se celebrarà a la seu de l’Institut d’Estudis Gironins (Carrer de la Muralla, 2. 17004-Girona), i compta amb la col·laboració del Campus Comunicació Cultural i Corporativa de la Universitat de Girona (UdG), el Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional (UdG) i l’Ajuntament de Girona.

Resum del programa

La jornada s’inaugurarà a les 10h del matí, amb una breu intervenció del president de la Societat, Jordi Bèrrio, que donarà pas a la conferència “Identitat europea i mitjans de comunicació”, a càrrec del filòsof, eurodiputat i vicepresident del Grup Els Verds/Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu Josep-Maria Terricabras i Nogueras.

La taula rodona “Ètica i mitjans de comunicació”, prevista per a les 11.45h, comptarà amb el professor del Universitat Ramon Llull (URL) i membre del Consell de la Informació de Catalunya, Carles Ruiz; la subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, Anna Nogué, i el membre del col·lectiu d’acció periodística SomAtents i coordinador del Màster en Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats (UAB), David Vidal.

A les 12.45h, la sessió “In Memoriam” recordarà la producció científica de dos socis traspassats en els darrers anys. D’una banda, la investigadora de l’InCom-UAB Marta Civil i Serra glossarà l’obra de Daniel E. Jones, mentre que de l’altra el periodista i professor de la URL Albert Sáez repassarà la trajectòria d’Héctor Borrat.

La cloenda de la jornada, a les 14.15h, anirà a càrrec del president de la Societat, Jordi Bèrrio, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i Mir.

Per a més informació:

Programa i inscripcions jornada (SCC-IEC)

 

La investigadora Marta Civil i Serra, ponente en la conferencia anual de la Societat Catalana de Comunicació, el 3 de junio, en Girona

Su intervención versará sobre la obra de Daniel E. Jones (1950–2007), en el marco de la sesión ‘In Memoriam’, en la que también se recordará el trabajo académico de Héctor Borrat (1928–2014). Ambos fueron miembros de la Societat Catalana de Comunicació durante más de veinte años y colaboraron con el InCom-UAB

Bellaterra, 26–05–2016. La investigadora del Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) Marta Civil i Serra ha sido invitada a participar como ponente en la XXVI Conferència anual de la Societat Catalana de Comunicació, filial del Institut d’Estudis Catalans (SCC-IEC), que se celebrará el viernes 3 de junio, en Girona.

El objetivo de la ponencia será esbozar el perfil humano e investigador de Daniel E. Jones, teniendo en cuenta su formación en ciencias de la comunicación y el interés para la biblioteconomía y documentación, dos hechos que nos ayudan a entender las motivaciones investigadoras y su personal metodología de trabajo. En una segunda parte, Marta Civil i Serra profundizará en las principales líneas de investigación que Daniel E. Jones desarrolló a lo largo de más de treinta años: por un lado, los estudios de estructura de la comunicación social y también en economía de la comunicación, y por el otro, sobre producción científica en comunicación.

El acto se celebrará en la sede del Institut d’Estudis Gironins (Calle de la Muralla, 2. 17004-Girona), y cuenta con la colaboración del Campus Comunicación Cultural y Corporativa de la Universitat de Girona (UdG), el grupo de investigación Comunicación Social e Institucional (UdG) y el Ayuntamiento de Girona.

Resumen del programa

La jornada se inaugurará a las 10h de la mañana, con una breve intervención del presidente de la Societat, Jordi Bèrrio, que dará paso a la conferencia “Identidad y medios de comunicación”, a cargo del filósofo, eurodiputado y vicepresidente del Grupo Los Verdes/Alianza Libre Europea en el Parlamento Europeo Josep-Maria Terricabras i Nogueras.

La mesa redonda “Ética y medios de comunicación”, prevista para las 11.45h, contará con el profesor del Universitat Ramon Llull (URL) y miembro del Consell de la Informació de Catalunya, Carles Ruiz; la subdirectora de la Agència Catalana de Notícies, Anna Nogué, y el miembro del colectivo de acción periodística SomAtents y coordinador del Máster en Periodismo Literario, Comunicación y Humanidades (UAB), David Vidal.

A las 12.45h, la sesión “In Memoriam” recodará la producción científica de dos socios traspasados en los últimos años. Por un lado, la investigadora de l’InCom-UAB Marta Civil i Serra glosará la obra de Daniel E. Jones, mientras que por otro el periodista y profesor de la URL Albert Sáez repasará la trayectoria de Héctor Borrat.

La clausura de la jornada, a las 14.15h, irá a cargo del presidente de la Societat, Jordi Bèrrio, y la alcaldesa de Girona, Marta Madrenas i Mir.

Para más información:

Programa e inscripciones jornada (SCC-IEC)