L’InCom-UAB participa en la Universidad de Verano de Adeje (Tenerife)

Amparo Huertas forma part del professorat del curso “Gènere, classe i cultures en intersecció. La ciutadania transnacional i els seus desafiaments”, programat entre el 20 i el 24 de juliol de 2015. El període de matrícula està obert.

Barcelona 02–06–2015. Amparo Huertas, coordinadora del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB) (2014/SGR-01594), parlarà sobre la comunicació transnacional a la XXIII edición de los Cursos y Talleres de la Universidad de Verano de Adeje, organizat per la Universidad de La Laguna amb la col·laboració de l’ajuntament de la Histórica Villa de Adeje (Tenerife). La investigadora de l’InCom-UAB participarà en el curs “Gènere, clase i cultures en intersecció. La ciutadania transnacional i els seus desafiaments”, coordinat per Esther Torrado Martín-Palomino i Rodrigo Fidel Rodríguez Borges. El curs es realitzarà entre el 20 i el 24 de juliol al Centro Cultural de la Villa de Adeje.

La primera part de la ponència versarà sobre com les cultures dominants (mainstream) es relacionen i absorbeixen aspectes de les minoritàries, fent especial èmfasi en la presència de les dones en aquesta lluita, plantejant-se qüestions com, per exemple, per què les dones escriptores van haver de recórrer a pseudònims. L’empoderament serà el tema de la segona part. Segons Amparo Huertas, aquest és un concepte de moda, l’assoliment del qual, inclús, ha arribat a proclamar-se com a motiu de lluita, però sobre el qual cal revelar els mites que amaga, per exemple, traient a la llum els usos de la informació que deixem registrada quan naveguem per internet.

La XXIII edición de los Cursos y Talleres de la Universidad de Verano de Adeje inclou un total de 7 cursos, que engloba àmbits com les ciències socials i jurídiques, l’arquitectura, l’enginyeria, les humanitats o les ciències de la salut, entre d’altres. L’objectiu principal és propiciar el debat i la reflexió sobre els principals reptes que la societat i la comunitat estudiantil té per davant.

“Gènere, classe o cultures en intersecció. La ciutadania transnacional i els seus desafiaments”
Període de matrícula obert fins el 15 de juliol de 2015.

Per a més informació:

Universidad de Verano de Adeje 2015 – Inscripció al curs

 

InCom-UAB participa en la Universidad de Verano de Adeje (Tenerife)

Amparo Huertas forma parte del profesorado del curso “Género, clase y culturas en intersección. La ciudadanía transnacional y sus desafíos”, programado entre el 20 y el 24 de julio de 2015. El período de matrícula está abierto.

Barcelona 02–06–2015. Amparo Huertas, coordinadora del Grupo Internacional de Estudios sobre Comunicación y Cultura (InCom-UAB) (2014/SGR-01594), charlará sobre la comunicación transnacional en la XXIII edición de los Cursos y Talleres de la Universidad de Verano de Adeje, organizada por la Universidad de La Laguna con la colaboración del Ayuntamiento de la Histórica Villa de Adeje (Tenerife). La investigadora del InCom-UAB participará en el curso “Género, clase y culturas en intersección. La ciudadanía transnacional y sus desafíos”, coordinado por Esther Torrado Martín-Palomino y Rodrigo Fidel Rodríguez Borges. El curso se realizará entre el 20 y el 24 de julio en el Centro Cultural de la Villa de Adeje.

La primera parte de la ponencia versará sobre cómo las culturas dominantes (mainstream) se relacionan y absorben aspectos de las minoritarias, haciendo especial énfasis en la presencia de las mujeres en esa lucha, planteándose cuestiones como, por ejemplo, por qué las mujeres escritoras tuvieron que recurrir a seudónimos. El empoderamiento será el tema de la segunda parte. Según Amparo Huertas, este es un concepto de moda, cuyo logro, incluso, ha llegado a proclamarse como motivo de lucha, pero sobre el que hay que desvelar los mitos que esconde, por ejemplo, sacando a la luz los usos de la información que dejamos registrada cuando navegamos por internet.

La XXIII edición de los Cursos y Talleres de la Universidad de Verano de Adeje incluye un total de 7 cursos, que abarcan ámbitos como las ciencias sociales y jurídicas, la arquitectura, la ingeniería, las humanidades o las ciencias de la salud, entre otros. El principal objeto es propiciar el debate y la reflexión sobre los principales retos que la sociedad y la comunidad estudiantil tiene por delante.

“Género, clase y culturas en intersección. La ciudadanía transnacional y sus desafíos”
Período de matrícula abierto hasta el 15 de julio de 2015.

Para más información:

Universidad de Verano de Adeje 2015 – Inscripción al curso