Els Premis, convocats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, van néixer l'any 2009 per “fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic, en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura”
Bellaterra / Girona, 26–02–2016. El professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador de l’InCom-UAB, José Luis Terrón, ha estat membre del jurat dels VII Premis Carles Rahola de Comunicació Local lliurats ahir al vespre, en un acte celebrat a l’Auditori de Girona.
A més de José Luis Terrón, el jurat ha estat format per Mita Casacuberta, secretària del jurat i coordinadora de Màster en Comunicació i Estudis Culturals de la Universitat de Girona; Sílvia Llombart, periodista experta en comunicació digital; Jordi López, tècnic de comunicació de la Diputació de Girona; Kim Manresa, fotoperiodista (només en la categoria de millor fotografia publicada); Anna Teixidor, periodista; Guillem Terribas, president del jurat i president del Consell d’Administració de Gironina de Llibres i Papers; i Joan Ventura, periodista i president de la Junta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
El jurat ha premiat, per categories, un total de sis treballs presentats:
a) Categoria de millor projecte sobre comunicació periodística: “Gidària: la revista d’economia solidària de comarques gironines”, una proposta de Nina Pagès, Paula Meijide i Sergi Custey.
b) Categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa: Miquel Toll, per les entrevistes a Jean Marc Rouillan i Benet Salellas que s’han pogut llegir a Ariet.cat i Directa.
c) Categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio: Miquel Curanta, Juli Pedrero, Toni Sellas i tot l’equip que va fer possible la cobertura especial de les Eleccions municipals 2015 al Baix Empordà, emès a Ràdio Capital de l’Empordà, Ràdio Begur, Ràdio Bisbal i XtraFM Costa Brava.
d) Categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió: Octavi Muní i Joan López, de Frame Girona, pel programa Fora de Lloc, emès a la Xarxa de Televisions Locals.
e) Categoria de millor fotografia publicada: Aniol Resclosa, per la sèrie de cinc fotos Minut 91, publicada al Diari de Girona. El jurat ha trobat a faltar participació femenina en aquesta categoria.
f) El premi a la millor informació digital ha quedat desert.
g) Categoria de millor iniciativa de comunicació institucional, ex aequo per Jordi Gamero, per la iniciativa “Pla de Comunicació del Projecte Life Pletera”, de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí; i Narcís Mir, Àlex Cebollero, Gerard Prohies, Sílvia Esteva i Lídia González per “TreballemxPalafrugell”, de l’Ajuntament de Palafrugell.
Per a més informació:
Web Premis
Fotografía: Acte de lliurament dels premis, el dijous 25 de febrer, a l’Auditori de Girona. Copyright: Martí Artalejo.
El investigador José Luis Terrón, miembro del jurado de los ‘VII Premis Carles Rahola de Comunicació Local (2016)’
Los ‘Premis’, convocados por la Demarcación de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, nacieron l'any 2009 para “fomentar la creatividad informativa y las iniciativas para difundir, recuperar, gestionar o recoger información de tipo periodístico, en cualquier formato, ámbito o estructura”
Bellaterra / Girona, 26–02–2016. El profesor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona e investigador del InCom-UAB, José Luis Terrón, ha sido miembro del jurado de los ‘VII Premis Carles Rahola de Comunicació Local’ entregados ayer por la noche, en un acto celebrado en el Auditorio de Girona.
Además de José Luis Terrón, el jurado ha sido formado por Mita Casacuberta, secretaria del jurado y coordinadora de Máster en Comunicación y Estudios Culturales de la Universitat de Girona; Sílvia Llombart, periodista experta en comunicación digital; Jordi López, técnico de comunicación de la Diputació de Girona; Kim Manresa, fotoperiodista (solo en la categoria de mejor fotografía publicada); Anna Teixidor, periodista; Guillem Terribas, presidente del jurado y presidente del Consejo de Administración de Gironina de Llibres i Papers; y Joan Ventura, periodista y presidente de la Junta de la Demarcación de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
El jurado ha premiado, por categorías, un total de seis trabajos presentados:
a) Categoría de mejor proyecto sobre comunicación periodística: “Gidària: la revista d’economia solidària de comarques gironines”, una propuesta de Nina Pagès, Paula Meijide y Sergi Custey.
b) Categoría de mejor trabajo informatico o divulgatico en prensa: Miquel Toll, por las entrevistas a Jean Marc Rouillan y Benet Salellas que se han podido leer en Ariet.cat i Directa.
c) Categoría de mejor trabajo informativo o divulgativo en radio: Miquel Curanta, Juli Pedrero, Toni Sellas y todo el equip que hizo posible la cobertura especial de las Eleccions municipals 2015 en el Baix Empordà, emitido en Ràdio Capital de l’Empordà, Ràdio Begur, Ràdio Bisbal y XtraFM Costa Brava.
d) Categoría de mejor trabajo informativo o divulgativo en televisión: Octavi Muní i Joan López, de Frame Girona, pel programa Fora de Lloc, emès a la Xarxa de Televisions Locals.
e) Categoría de millor fotografia publicada: Aniol Resclosa, per la sèrie de cinc fotos Minut 91, publicada al Diari de Girona. El jurado ha echado en falta participación femenina en esta categoría.
f) El premio a la mejor información digital ha quedado desierto.
g) Categoría de mejor iniciativa de comunicación institucional, ex aequo, para Jordi Gamero, ppara la iniciativa “Pla de Comunicació del Projecte Life Pletera”, del Ayuntamiento de Torroella de Montgrí; y Narcís Mir, Àlex Cebollero, Gerard Prohies, Sílvia Esteva i Lídia González por “TreballemxPalafrugell”, del Ayuntamiento de Palafrugell.
Para más información:
Web Premis
Fotografía: Acto de entrega de los premios, el jueves 25 de febrero, en el auditorio de Girona. Copyright: Martí Artalejo.