L’investigador José Luis Terrón, membre del jurat dels ‘VIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local’ (2017)

Els premis, convocats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, van néixer l’any 2009 per “fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic, en qualsevol aspecte, format, àmbit i estructura”

Bellaterra / Girona, 27–02–2017. El professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador de l’InCom-UAB, José Luis Terrón, ha estat membre del jurat dels ‘VIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local’ lliurats dijous passat al vespre, en un acte celebrat a l’Auditori de Girona.

El jurat dels premis ha estat format, en aquesta edició, a més de José Luis Terrón, per Guillem Terribas (president del jurat), president del Consell d’Administració de Gironina de Llibres i Papers; Joan Ventura, president de la Junta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Manel Armengol, fotoperiodista; Maria Sánchez, periodista; Enrique San Juan, expert en xarxes socials, mitjans socials i màrqueting en línia; Jordi López, tècnic de comunicació de la Diputació de Girona, i Ramon Girona (secretari del jurat), coordinador del grau de comunicació cultural de la Universitat de Girona.

El jurat ha premiat un total de sis dels 94 treballs presentats:

a) Categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita: Pau Subirós pels reportatges “Trenta cinc anys de l’operació neteja”, “Primera nit de vaga dels treballadors d’Ecoserveis” i “On són el vuit milions del Patrimoni Sòl?”, publicats a La Fissura.

b) Categoria Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio: Carme Martínez pel treball 50 anys de cantades a Calella, emès a SER Catalunya.

c) Categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió: David Gimbernat i Pere Solés per Feliç mil aniversari, documental emès a TV3 sobre el convent de Sant Daniel.

c) Categoria de millor fotografia publicada: Jordi Ribot Puntí per la fotografia Un membre de l’ADF al foc de Blanes.

d) Categoria de millor informació digital: Pau Planas i Rocío Rodríguez per La Tornada.

e) Categoria de millor iniciativa de comunicació institucional: Helena Romagós i Iglésies Associats per la “Comunicació del Centenari Carles Fontserè, 1916-2016”, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en coordinació amb els Serveis Territorials de Cultura a Girona.

L’acte de lliurament dels ‘VIII Premis Carles Rahola ha coincidit també amb la concessió de la Beca dels Premis Carles Rahola que atorga l’Ajuntament de Girona, amb l’objectiu de “promoure la recerca en temes de comunicació local al fons documental de l’Arxiu de Girona”. En la modalitat professional la beca ha estat per a Gemma Busquets pel projecte de recerca «El vot femení a la premsa de les comarques gironines (1931-1936)». La beca de la modalitat universitària ha estat declarada deserta.

La cerimònia de lliurament dels premis va estar conduïda pels periodistes de Televisió de Girona Rosó Feliu i Aleix Freixas.

Per a més informació:

Web Premis

Fotografia (fragment): Acte de lliurament dels premis, el dijous 23 de febrer, a l’Auditori de Girona. Copyright: Martí Artalejo.

 

El investigador José Luis Terrón, miembro del jurado de los ‘VIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local’ (2017)

Los premios, convocados por la Demarcación de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya y la Diputació de Girona, nacieron en 2009 para “fomentar la creatividad informativa y las iniciativas para difundir, recuperar, gestionar o reunir información de tipo periodístico, en cualquier aspecto, formato, ámbito y estructura”

Bellaterra / Girona, 27–02–2017. El profesor titular del Departamento de Comunicación Audiovisual y Publicidad de la Universitat Autònoma de Barcelona e investigador del InCom-UAB, José Luis Terrón, ha sido miembro del jurado de los ‘VIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local’ entregados el pasado jueves por la noche, en un acto celebrado en el Auditorio de Girona.

El jurado de los premios ha estado formado, en esta edición, además de José Luis Terrón, por Guillem Terribas (presidente del jurado), presidente del Consejo de Administración de Gironina de Llibres i Papers; Joan Ventura, presidente de la Junta de la Demarcación de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Manel Armengol, fotoperiodista; Maria Sánchez, periodista; Enrique San Juan, experto en redes sociales, medios sociales y márketing en línea; Jordi López, técnico de comunicación de la Diputació de Girona, y Ramon Girona (secretario del jurado), coordinador del grado de comunicación cultural de la Universitat de Girona.

El jurado ha premiado un total de seis de los 94 trabajos presentados:

d) Categoría de major trabajo informativo o divulgativo en prensa escrita: Pau Subirós por los reportajes “Trenta cinc anys de l’operació neteja”, “Primera nit de vaga dels treballadors d’Ecoserveis” y “On són el vuit milions del Patrimoni Sòl?”, publicados en La Fissura.

e) Categoría Premio Miquel Diumé al major Trabajo informatico o divulgativo en radio: Carme Martínez por el trabajo 50 anys de cantades a Calella, emitido en SER Catalunya.

f) Categoría de mejor trabajo informativo o divulgativo en televisión: David Gimbernat y Pere Solés por Feliç mil aniversari, documental emitido en TV3 sobre el convento de Sant Daniel.

f) Categoría de mejor fotografía publicada: Jordi Ribot Puntí por la fotografía Un membre de l’ADF al foc de Blanes.

g) Categoría de mejor información digital: Pau Planas y Rocío Rodríguez por La Tornada.

h) Categoría de mejor iniciativa de comunicación institucional: Helena Romagós e Iglésies Associats por la “Comunicació del Centenari Carles Fontserè, 1916-2016”, del Departamento de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en coordinación con los Servicios Territoriales de Cultura en Girona.

El acto de entrega de los ‘VIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local’ ha coincidido también con la concesión de la Beca dels Premis Carles Rahola que otorga el Ayuntamiento de Girona, con el objetivo de “promover la investigación en temas de comunicación local en el fondo documental del Archivo de Girona”. En la modalidad profesional la beca ha sido para Gemma Busquets por el proyecto de investigación “El vot femení a la premsa de les comarques gironines (1931-1936)”. La beca de la modalidad universitaria ha quedado declarada desierta.

La ceremonia de entrega de los premios estuvo conducida por los periodistas de Televisió de Girona Rosó Feliu y Aleix Freixas.

Para más información:

Web Premios

Fotografía (fragmento): Acto de entrega de los premios, el jueves 23 de febrero, en el Auditorio de Girona. Copyright: Martí Artalejo.