Luisa Martínez-García presentarà els resultats d’un estudi sobre el tractament periodístic de la violència masclista elaborat per l’ADPC, el 25N, a la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB)

En el marc del 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la investigadora de l’InCom-UAB participarà en l’acte per difondre els resultats de l’estudi “Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en els mitjans de comunicació (2019)”. L’acte forma part de la campanya #FCCProuViolenciaGenere, impulsada per la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB).

 

Bellaterra, 23-11-2020. La investigadora de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) i professora associada del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB), Luisa Martínez-García presentarà el proper dimecres 25 de novembre els resultats de l’estudi Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en els mitjans de comunicació (2019), elaborat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’un estudi que aquesta associació realitza anualment des de l’any 2009.

L’acte se celebrarà de manera telemàtica, el dimecres 25 de novembre, de les 12h a les 14h, a través de la plataforma telemàtica Teams, i comptarà amb la participació també de Marta Corcoy, presidenta de l’ADPC; i de Montserrat Puig, expresidenta de l’ADPC i alumni de la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB).

Aquesta tardor, Luisa Martínez-García també ha participat com a ponent a la conferència “El tractament de la violència masclista als mitjans“, juntament amb les periodistas Marta Corcoy, Mavi Carrasco i Montserrat Puig, organitzada per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el 2 de novembre passat, a les 16.30h de la tarda.

En la mateixa línia de treball sobre el tractament del gènere en els mèdia, Luisa Martínez-García també ha participat enguany com a investigadora en el Global Media Monitoring Project 2020, amb professorat de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Aquesta activitat, duta a terme el 29 de setembre passat, es basa en un projecte col·laboratiu, que compta amb el suport i la col·laboració d’organitzacions pels drets de les dones, associacions de mitjans, investigadors i estudiants universitaris, entre d’altres.

 

Accés a l’estudi:

Carrasco, Mavi; Corcoy, Marta; Guiu, Cristina; Martínez-García, Luisa; Puig, Montserrat (2020): Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en els mitjans de comunicació (2019). Barcelona: Associació de Dones Periodistes de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, febrer.