Acostumen a estar dirigides a un públic jove i normalment són de fantasia, arts marcials, ciència ficció, amor o misteri

Des de fa anys, la indústria de l’entreteniment està creixent cada vegada més. Sèries i programes de televisió, anuncis, videojocs, música, literatura, cinema, teatre… Tot i això, hi ha fonts d’entreteniment que són més exitoses en alguns llocs que a altres. A la Xina, fa uns anys que les novel·les web, obres que es publiquen periòdicament en un portal web, estan guanyant molta popularitat. En comptes de publicar tota la novel·la de cop, els autors en publiquen un o dos capítols al dia i, a diferència de les novel·les convencionals, poden tenir milers de capítols.

Les novel·les web xineses acostumen a estar dirigides a un públic jove i normalment són de fantasia, arts marcials, ciència ficció, amor o misteri. Segons el Departament de Publicitat del Comitè Municipal de Pequín, més de 300 milions d’usuaris utilitzen el telèfon mòbil per a llegir aquest tipus de publicacions en línia. Els autors es passen anys publicant una mateixa obra.

Molts usuaris equiparen les novel·les web amb el menjar ràpid perquè, tot i que la qualitat de les novel·les web no acostuma a ser la mateixa que ens trobem amb els llibres de paper, el gran nombre de títols disponibles i la seva ràpida publicació compensa a tots aquells lectors que volen llegir purament per entreteniment i diversió.

Una característica molt particular de les novel·les web és la comunitat que es crea al seu voltant. Les plataformes on es publiquen aquest tipus de literatura ofereixen un espai on les persones comenten i opinen sobre les novel·les. Això també permet una interacció entre els lectors i els autors molt més propera. A vegades, fins i tot, alguns autors fan cas als suggeriments dels lectors i canvien el rumb de novel·la. Això crea una experiència molt més interactiva que atrau molts lectors.

De la mateixa manera que a Occident es fan adaptacions a la gran pantalla de llibres exitosos, a l’Àsia Oriental és molt habitual que de les novel·les web més populars també se’n facin pel·lícules, sèries de televisió o videojocs.

Segueix llegint: Núvol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.