Amparo Huertas, panelista invitada a una trobada internacional sobre vulnerabilitats, salut i drets

La Directora de l’InCom-UAB i responsable de la Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) ha participat com a panelista invitada en las VII Jornadas Nacionales de Derecho de la Salud i 6º Seminario Internacional de Bioderecho, organitzat per l’Observatorio de Salud (Facultad de Derecho – Universidad de Buenos Aires), la Red Internacional de Bioderecho, el Centro de Investigaciones de Derecho de la Salud (Facultad de Derecho – Universidad Nacional de Rosario), l’Instituto de Derecho de la Salud (Colegio de Abogados de Mar del Plata) i l’Instituto de Derecho de la Salud (Foro de Abogados de San Juan). 

Buenos Aires-Barcelona, 10 de setembre de 2021. Amparo Huertas Bailén ha participat com a panelista invitada en les VII Jornadas Nacionales de Derecho de la Salud i 6º Seminario Internacional de Bioderecho, que es van celebrar ntre el 8 i el 10 de setembre de 2021 amb el lema  “Vulnerabilidades, salud y derechos: estrategias para la post-pandemia”. Aquesta trobada va estar organitzada per l’Observatorio de Salud (Facultad de Derecho – Universidad de Buenos Aires), la Red Internacional de Bioderecho, el Centro de Investigaciones de Derecho de la Salud (Facultad de Derecho – Universidad Nacional de Rosario), l’Instituto de Derecho de la Salud (Colegio de Abogados de Mar del Plata) i l’Instituto de Derecho de la Salud (Foro de Abogados de San Juan).

La responsable de la Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) va participar al “Panel VII: Notas para una agenda en comunicación y acceso a la información en salud”. Amparo Huerta Bailén, a partir del seu treball sobre el procès d’adaptació de la població migrant, va reflexionar sobre les seves dificultats a l’hora d’accedir al sistema públic de salut i va apuntar diverses idees de cara a la definició de campanyes específiques. Malgrat que Huertas defensa l’opció d’una comunicació inclusiva, dirigida al conjunt de la població i no estigmatitzant, és evident que aspectes socials i interculturals poden dificultar l’accés, la generació de l’interès en la cerca d’informació i, fins i tot, la pròpia comprensió.

En aquest panel també va participar Silvio Waisbord, Director de School of Media and Public Affairs, de George Washington University. La seva ponència va tractar sobre les dificultats d’informar ara atès, per exemple, l’abundància de la desinformació i la pèrdua d’autoritat dels discursos fets des de l’experiència. Marcos Javier Ibarra, Director del Instituto de Derecho de la Salud (Colegio de Abogados de Mar del Plata), es va encarregar de moderar el Panel.

Enllaç Panel VII: Notas para una agenda en comunicación y acceso a la información en salud (Silvio Waisbord y Amparo Huertas)