Amparo Huertas Bailén publica un article a la revista ‘Religions’

La directora de l’InCom-UAB publica l’articleInterreligious Dialogue in Public Service Broadcasting. A Case Study in Catalonia (Spain)”  a la revista ‘Religions’, editada per MDPI, a la secció Religions i Humanitats/Filosofia

Bellaterra, 31-08-2020. Apareix el primer text dedicat a la difusió del projecte “Presència del diàleg interreligiós en l’espai públic audiovisual: diagnosi i elaboració d’indicadors. Estudi de cas: TV3”. Una recerca realitzada entre 2018–2019, dirigida per Amparo Huertas Bailén i finançada per la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (2017 RELIG 00003). L’article fou publicat el passat 27 d’agost a la revista en línia Religions, editada per MDPI, a la secció Religions i Humanitats/Filosofia.

El text reflexiona sobre com els mitjans de comunicació tracten el diàleg interreligiós a partir de l’estudi de cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Després de l’anàlisi d’un corpus format per 41 peces audiovisuals emeses entre 2015 i 2018, el text conclou que només el 14,6% del material se centra exclusivament en el diàleg interreligiós. Des d’una mirada qualitativa, es detecta el domini d’una perspectiva euro-catòlica. Per exemple, l’opció de l’ateisme només es planteja davant el catolicisme.

 

Accés a l’article complet:

HUERTAS BAILÉ, Amparo (2020): “Interreligious Dialogue in Public Service Broadcasting. A Case Study in Catalonia (Spain)” [En línia]. Religions 2020, 11 (9), 441. ISSN 2077-1444.