Gabriela Marques Gonçalves publica un article a Amarí. Revista Cultural Gitana

La investigadora brasilera, membre de l’InCom-UAB i doctoranda al Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB), fa una reflexió al voltant del concepte de “Poble” en relació amb el col·lectiu gitano

Bellaterra / Sevilla, 19–04–2017. Gabriela Marques Gonçalves, qui desenvolupa la seva tesi doctoral sobre el consum cultural de les famílies gitanes a Barcelona sota la direcció de la directora de l’InCom-UAB Amparo Huertas Bailén, acaba de publicar l’article “Las minorías gitanas: de la exclusión a la lucha por sus derechos” al darrer número d’Amarí. Revista Cultural Gitana, la publicació del qual va coincidir amb la celebració del dia del poble gitano, el passat 8 d’abril.

Gabriela Marques Gonçalves és periodista, té un Master en Comunicació per la Universidade Federal de Juiz de Fora (Brasil) i està becada per la CAPES (Brasil). Amb aquest text, l’autora es proposa “contribuir al debat sobre la construcció dels col·lectius gitanos com a minories”. Gabriela Marques, especialista en l’estudi d’aquest grup al Brasil, percep proximitats amb el context català en molts aspectes. El text de Gabriela Marques apareix a la secció “Desde la Universidad” i l’artista visual brasilera Luciana Fars s’ha encarregat d’elaborar les il·lustracions.

La publicació Amarí (que en llengua caló significa “nostra”) és una revista de l’Asociación Cultural Amarí (Sevilla), amb accés obert i gratuït. Va néixer l’any 2014 per apropar el món gitano a la ciutadania.

Accés a l’article complet:

MARQUES GONÇALVES, Gabriela (2017): “Las minorías gitanas: de la exclusión a la lucha por sus derechos” [En línia]. Amarí. Revista Cultural Gitana, núm. 7, abril.

Notícies relacionades:

Web InCom-UAB (07–10–2016): “Gabriela Marques participarà en una trobada europea de joves sobre antigitanisme”

Web InCom-UAB (07–12–2016): “Gabriela Marques Gonçalves i Simón Vialás Fernández, nous membres de l’InCom-UAB”

 

Gabriela Marques Gonçalves publica un artículo en Amarí. Revista Cultural Gitana

La investigadora brasileña, miembro del InCom-UAB y doctoranda en el Departamento de Comunicación Audiovisual y Publicidad (UAB), realiza una reflexión alrededor del concepto de “Pueblo” en relación con el colectivo gitano

Bellaterra / Sevilla, 19–04–2017. Gabriela Marques Gonçalves, quien desarrolla su tesis doctoral sobre el consumo cultural de las familias gitanas en Barcelona bajo la dirección de la directora del InCom-UAB Amparo Huertas Bailén, acaba de publicar el artículo “Las minorías gitanas: de la exclusión a la lucha por sus derechos” en el último número de Amarí. Revista Cultural Gitana, la publicación de la cual coincidió con la celebración del día del pueblo gitano, el pasado 8 de abril.

Gabriela Marques Gonçalves es periodista, tiene un Máster en Comunicación por la Universidade Federal de Juiz de Fora (Brasil) y está becada por la CAPES (Brasil). Con este texto, la autora se propone “contribuir al debate sobre la construcción de los colectivos gitanos como minorías”. Gabriela Marques, especialista en el estudio de este grupo en Brasil, percibe proximidades con el contexto catalán en muchos aspectos. El texto de Gabriela Maques aparece en la sección “Desde la Universidad” y la artista visual brasileña Luciana Fars se ha encargado de elaborar las ilustraciones.

La publicación Amarí (que en lengua caló significa “nuestra”) es una revista de la Asociación Cultural Amarí (Sevilla), con acceso abierto y gratuito. Nació en 2014 para acercar el mundo gitano a la ciudadanía.

Acceso al artículo completo:

MARQUES GONÇALVES, Gabriela (2017): “Las minorías gitanas: de la exclusión a la lucha por sus derechos” [En línea]. Amarí. Revista Cultural Gitana, núm. 7, abril.

Noticias relacionadas:

Web InCom-UAB (07–10–2016): “Gabriela Marques participará en un encuentro europeo de jóvenes sobre antigitanismo”

Web InCom-UAB (07–12–2016): “Gabriela Marques Gonçalves y Simón Vialás Fernández, nuevos miembros del InCom-UAB”