L’OCVE (InCom-UAB / UVic-UCC) crea el primer mapa del sector dels videojocs a Catalunya

L’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE) de l’InCom-UAB / UVic-UCC ha creat el primer mapa de les empreses dedicades al sector de videojocs al territori català

Bellaterra / Vic, 24–04–2017. El primer mapa de les empreses dedicades al videojoc, creat per l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC), es va estrenar el 14 d’abril passat a internet. Aquest projecte té com a objectiu presentar informació actualitzada, recollint les principals novetats del sector, i serà també un dels recursos inclosos a l’Observatori de la Comunicació a Catalunya, un altre projecte digital de l’InCom-UAB, ja en fase de finalització. L’eina s’ha generat a partir de batchgeo.com.

Durant el 2016, l’OCVE (InCom-UAB / UVic-UCC) ha recollit i actualitzat les dades de les empreses de videojocs assentades a Catalunya. La majoria es concentren a la província de Barcelona i molt especialment a la capital, on estan ubicades el 68,49% de les empreses. Barcelona s’ha convertit així en un important nucli productiu i en un pol d’atracció d’entitats estatals i estrangeres. La segona ciutat segons el nombre d’empreses relacionades amb els videojocs és Sant Cugat del Vallès, que compta amb el 6,85% del total. La presència en la resta de províncies catalanes és pràcticament testimonial. A Lleida es troba el 3,45% d’empreses, mentre que a Girona i a Tarragona s’ubiquen el 2,30% restant, distribuïdes de forma equilibrada.

Accés al Mapa:

Mapa de les empreses del sector dels videojocs a Catalunya (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC)

 

L’OCVE (InCom-UAB / UVic-UCC) crea el primer mapa del sector de los videojuegos en Catalunya

El Observatorio de Comunicación, Videojuegos y Entretenimiento (OCVE) del InCom-UAB / UVic-UCC ha creado el primer mapa de las empresas dedicadas al sector de videojuegos en el territorio catalán

Bellaterra / Vic, 24–04–2017. El primer mapa de las empresas dedicadas al videojuego, creado por el Observatorio de Comunicación, Videojuegos y Entretenimiento (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC), se estrenó el pasado 14 de abril en internet. Este proyecto tiene como objetivo presentar información actualizada, recogiendo las principales novedades del sector, y será también uno de los recursos incluidos en el Observatori de la Comunicació a Catalunya, otro proyecto digital del InCom-UAB, ya en fase de finalización. La herramienta se ha generado a partir de batchgeo.com.

Durante el 2016, el OCVE (InCom-UAB / UVic-UCC) ha recogido y actualizado los datos de las empresas de videojuegos asentadas en Catalunya. La mayoría se concentran en la provincia de Barcelona y muy especialmente en la capital, donde están ubicadas el 68,49% de las empresas. Barcelona se ha convertido así en un importante núcleo productivo y en un polo de atracción tanto de entidades nacionales como extranjeras. La segunda ciudad según el número de empresas relacionadas con los videojuegos es Sant Cugat del Vallès, que cuenta con el 6,85% del total. La presencia en el resto de provincias catalanas es prácticamente testimonial. En Lleida se encuentra el 3,45% de empresas, mientras que en Girona y en Tarragona se ubican el 2,30% restante, distribuidas de forma equilibrada.

Acceso al Mapa:

Mapa de las empresas del sector de los videojuegos en Catalunya (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC)