Miquel de Moragas i Spà participarà en l’homenatge a Salvador Alsius a la UPF, el divendres 1 de març

El catedràtic emèrit del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB) i fundador de l’InCom-UAB participarà en un dels dos diàlegs que se celebraran i que comptaran amb la participació del propi homenatjat

Bellaterra / Barcelona, 19-02-2019. El catedràtic emèrit del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB) i fundador de l’InCom-UAB, Miquel de Moragas i Spà, participarà en l’acte d’homenatge a Salvador Alsius, actual professor de la Universitat Pompeu Fabra i exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte és una iniciativa del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, i se celebrarà el divendres 1 de març, a les 12h, a la sala 55.003 de l’edifici Tànger, del Campus de la Comunicació de la UPF (carrer de Roc Boronat, 138), a Barcelona.

El programa s’iniciarà a les 12h amb la benvinguda a càrrec del degà, Jordi Balló, i el director del Departament de Comunicació, Josep Fernández Cavia, i comptarà amb les intervencions de Josep Maria Casasús i Jaume Guillamet.

A continuació, a les 12.15h, hi haurà el Diàleg I, amb Miquel de Moragas i Spà (UAB, InCom-UAB), Carlos Pérez de Rozas (UPF) i Salvador Alsius (UPF), moderat per Ruth Rodríguez (UPF). A les 13h el Diàleg II, comptarà amb la participació de Mònica Figueras (UPF), Marcel Mauri (UPF) i Salvador Alsius (UPF), moderat, en aquesta ocasió, per Xavier Ramon (UPF).

La cloenda de l’acte anirà a càrrec de Carles Pont, director del grau de Periodisme (UPF)

Salvador Alsius és llicenciat en Ciències Econòmiques i en Ciències de la Informació i doctor en Periodisme. En l’àmbit professional ha treballat al Diario de Barcelona, com a sotsdirector del setmanari El Món, director i presentador de telenotícies i de diversos programes a TVE i a TV3, realitzador d'un magazín a Catalunya Ràdio, i ha estat degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (1997-2001). Pel que fa a l’activitat acadèmica ha estat professor de la UAB (1976-1983) i de la UPF (1992-2016), d’on en va ser degà. Des del 2014 és vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i coordinador de la Comissió de recerca d’aquest organisme regulador.

Programa de l’acte d’homenatge

Cartell de l'acte d'homenatge

 

Miquel de Moragas i Spà participará en el homenaje a Salvador Alsius en la UPF, el viernes 1 de marzo

El catedrático emérito del Departamento de Medios, Comunicación y Cultura (UAB) y fundador del InCom-UAB participará en uno de los dos diálogos que se celebraran y que contaran con la participación del propio homenajeado

Bellaterra / Barcelona, 19-02-2019. El catedrático emérito del Departamento de Medios, Comunicación y Cultura (UAB) y fundador del InCom-UAB, Miquel de Moragas i Spà, participaré en el acto de homenaje a Salvador Alsius, actual profesor de la Universitat Pompeu Fabra y exdecano del Colegio de Periodistas de Catalunya. El acto es una iniciativa del Departamento de Comunicación de la Universitat Pompeu Fabra, y se celebrarà el viernes 1 de marzo, a las 12h, en la sala 55.003 del edificio Tànger, del Campus de la Comunicación de la UPF (calle de Roc Boronat, 138), en Barcelona.

El programa se iniciarà a las 12h con la bienvenida a cargo del decano, Jordi Balló, y el director del Departamento de Comunicación, Josep Fernández Cavia, y contará con las intervenciones de Josep Maria Casasús y Jaume Guillamet.

A continuación, a las 12.15h, habrá el Diálogo I, con Miquel de Moragas i Spà (UAB, InCom-UAB), Carlos Pérez de Rozas (UPF) y Salvador Alsius (UPF), moderado por Ruth Rodríguez (UPF). A las 13h el Diálogo II, contará con la participación de Mònica Figueras (UPF), Marcel Mauri (UPF) y Salvador Alsius (UPF), moderado en esta ocasión por Xavier Ramon (UPF).

La clausura del acto irá a cargo de Carles Pont, director del grado de Periodismo (UPF)

Salvador Alsius es licenciado en Ciencias Económicas y en Ciencias de la Información y doctor en Periodismo. En el ámbito profesional ha trabajado en el Diario de Barcelona, como subdirector del semanario El Món, director y presentador de telenoticias y de distintos programas en TVE y en TV3, realizador de un magazín en Catalunya Ràdio, y decano del Colegio de Periodistas de Cataluña (1997-2001). En relación a la actividad académica ha sido profesor de la UAB (1976-1983) y de la UPF (1992-2016), de donde fue decano. Desde 2014 es vicepresidente del Consejo Audiovisual de Cataluña y coordinador de la Comisión de investigación de este organismo regulador.

Programa del acto de homenaje

Cartel del acto de homenaje