Amparo Huertas, membre del comitè científic del llibre “Estudos transdisciplinares em regiões de fronteira” (Universidade Federal de Roraima-Brasil)

“Estudos transdisciplinares em regiões de fronteira: Migração, violência e direitos humanos em tempos de pandemia” és el primer llibre d’una col·lecció iniciativa del Programa de Pósgraduação Sociedade e Fronteiras (PPGSOF), de la Universidade Federal de Roraima (UFRR), com a part de la seva política d’estimular la divulgació científica a partir de la col·laboració de diversos grups de forma interdisciplinària.

 

Bellaterra / Roraima (Brasil), 14-04-2021. Amparo Huertas Bailén, responsable de la Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB), forma part del comitè científic del llibre Estudos transdisciplinares em regiões de fronteira: Migração, violência e direitos humanos em tempos de pandemia, editat per la Universidade Federal de Roraima. L’obra ha estat coordinada per Francilene dos Santos Rodrigues, Mariana Cunha Pereira, Pedro Marcelo Staevie i Vângela Maria Isidoro Morais. A a més a més d’Amparo Huertas Bailén, també forma part del comitè científic Denise Cogo, d’ESPM-Brasil i també col·laboradora de l’InCom-UAB

Estudos transdisciplinares em regiões de fronteira: Migração, violência e direitos humanos em tempos de pandemia és el primer llibre d’una col·lecció iniciativa del Programa de Pósgraduação Sociedade e Fronteiras (PPGSOF), de la Universidade Federal de Roraima (UFRR), com a part de la seva política d’estimular la divulgació científica a partir de la col·laboració de diversos grups de forma interdisciplinària. Els grups que hi participen són: Grupo de estudos interdisciplinar sobre fronteiras (GEIFRON), Observatório das Migrações de Rondônia (OBMIGRON) y el Núcleo de Estudos Interdisciplinares sobre a Amazônia (NEIAM). Per tant, estan implicades les Universidades Federais de Roraima (UFRR) e de Rondônia (UNIR), ambdues de l’Amazònia, i la Universidade Federal da Integração Latino Americana – UNILA.

L’obra es divideix en dues parts. La primera, “O campo catalisador da pandemia: mídia, direitos humanos e migração”, recull reflexions sobre la pandèmica Covid-19 i el repte que aquesta planteja. La segona, “Fronteiras: Diferentes espacialidades e distintos olhares sobre a mobilidade”, aborda temàtiques importants per entendre els desplaçaments poblacionals entre fronteres.

 

Referència completa:

Santos Rodrigues, Francilene dos; Cunha Pereira, Mariana; Staevie, Marcelo; Isidoro Morai, Vângela Maria, coord. (2020): Estudos transdisciplinares em regiões de fronteira: Migração, violência e direitos humanos em tempos de pandemia. Boa Vista (Brasil): Universidade Federal de Roraima.

Editora da Universidade Federal de Roraima (E-book novo)