Conferències de Comress (InCom-UAB) a Xile: RSE i comunicació estratègica

Carme Ferré Pavia, directora de Comress (InCom-UAB), ha estat convidada per la Universidad Autónoma de Chile per realizar xerrades a les seves tres seus de Santiago de Xile, Talca i Temuco, sobre responsabilitat social de les empreses i la manera de comunicar-la estratègicament

Bellaterra / Santiago de Xile (Xile), 28–04–2016. La Responsabilitat Social de les Empreses (RSE) ha interessat a la Universidad Autónoma de Chile, especialment a les facultats d’Administració i Negocis i de Ciències Socials i Humanitats (amb estudis de Publicitat i Comunicació Integral), atenent als casos de corrupció globals i a una crisi de credibilitat que afecta tots els països.

A Xile la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) o la Responsabilitat Social de les Empreses (RSE) està molt estesa però encara es detecta una forta identificació amb la l’estricta filantropia.

Amb l’objectiu d’aprofundir en aquesta matèria, la directora de Comress (InCom-UAB), professora titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura i vicedegana de la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB) Carme Ferré Pavia va ser invitada per la Universidad Autónoma de Chile per impartir una conferència al campus Providencia de Santiago de Xile el 19 d’abril; al de Talca el 20 d’abril, i al de Temuco el 21 d’abril, obertes a estudiants i professors.

A Temuco, a la sala d’actes de l’Hotel Frontera, divendres 22 d’abril també va participar com a ponent en un debat, en format d’esmorzar de negocis, en l’anomenada Agenda 8.30 que organitza aquesta facultat, un punt de trobada entre la universitat i els professionals (empresaris, emprenedors, periodistes, publicitaris…) per tractar temes que els afecten conjuntament. Ferré Pavia va conversar amb el conegut periodista xilè Claudio Espejo, també especialista en comunicació estratègica.

Des del punt de vista acadèmic i periodístic, la directora de Comress (InCom-UAB) va mantenir reunions amb el rector de la Universidad Autónoma de Chile i exministre de Justícia, Teodoro RiberaJosé García Ruminot i amb l'exsubdirector sud de la Corporación Nacional de Desarrollo Indígena, Germán Riquelme. La situació política d’Espanya i Catalunya suscita interès internacional, així com la perspectiva per informar sobre conflictes.

Fotografia: Debat en el marc de l’Agenda 8.30, a Temuco. D’esquerra a dreta: Claudio Espejo, Carme Ferré Pavia i la moderadora, Karina Rossi (copyright: Universidad Autónoma de Chile).

Per a més informació:

Universidad Autónoma de Chile

Youtube

Comress (InCom-UAB)

 

Conferencias de Comress (InCom-UAB) en Chile: RSE y comunicación estratégica

Carme Ferré Pavia, directora de Comress (InCom-UAB), ha sido invitada por la Universidad Autónoma de Chile para realizar charlas en sus tres sedes de Santiago de Chile, Talca y Temuco, sobre responsabilidad social de las empresas y la manera de comunicarla estratégicamente

Bellaterra / Santiago de Chile (Chile), 28–04–2016. La Responsabilidad Social de las Empresas (RSE) ha interesado a la Universidad Autónoma de Chile, especialmente a las facultades de Administración y Negocios y de Ciencias Sociales y Humanidades (con estudios de Publicidad y Comunicación Integral), atendiendo a los casos globales de corrupción y a una crisis de credibilidad que afecta a todos los países.

En Chile, la Responsabilidad Social Corporativa (RSC) o la Responsabilidad Social de las Empresas (RSE) está muy extendida pero aún se detecta una fuerte identificación con la estricta filantropía.

Con el objetivo de profundizar en esta materia, la directora de Comress (InCom-UAB) y profesora titular del Departamento de Medios, Comunicación y Cultura y vicedecana de la Facultad de Ciencias de la Comunicación (UAB) Carme Ferré Pavia fue invitada por la Universidad Autónoma de Chile para impartir conferencias en el campus de Providencia de Santiago de Chile (19 de abril), de Talca (20 de abril) y de Temuco (21 de abril), abiertas a estudiantes y profesores.

En la sala de convenciones del Hotel Frontera de Temuco (Araucanía), el viernes 22 de abril, también participó como ponente en un debate, en formato de desayuno de negocios, en la llamada Agenda 8.30 que organiza esta facultad, un lugar de encuentro entre la universidad y los profesionales (empresarios, emprendedores, periodistas, publicitarios…) para tratar temas que les afectan conjuntamente. Ferré Pavia departió con el conocido periodista chileno Claudio Espejo, también especialista en comunicación estratégica.

Desde el punto de vista académico y periodístico, la directora de Comress (InCom-UAB) mantuvo reuniones con el rector de la Universidad Autónoma de Chile y exministro de Justicia, Teodoro RiberaJosé García Ruminot y con el exsubdirector sur de la Corporación Nacional de Desarrollo Indígena, Germán Riquelme. La situación política de España y Cataluña suscita interés internacional, así como la perspectiva para informar sobre conflictos.

Fotografía: Debate en el marco de la Agenda 8.30, en Temuco. De izquierda a derecha, Claudio Espejo, Carme Ferré Pavia y la moderadora, Karina Rossi (copyright: Universidad Autónoma de Chile).

Para más información:

Universidad Autónoma de Chile

Youtube

Comress (InCom-UAB)