El Portal de la Comunicació (InCom-UAB), totalment renovat

El 19 de febrer del 2020 s’ha estrenat el nou Portal de la Comunicació (InCom-UAB), amb seccions noves i una imatge diferent. Aquesta és la quarta transformació d’un projecte digital de l’InCom-UAB que, el proper mes de març, farà 19 anys

Bellaterra, 26-02-2020. Fa 19 anys del naixement del Portal de la Comunicació (InCom-UAB) i aquesta setmana acabem d’estrenar una nova versió. El projecte permet accedir a material ja disponible a l’anterior versió. Sobretot, volem destacar que totes les lliçons (ISSN 2014-0576) i dossiers continuen disponibles. Aquest projecte és un dels millors exemples de la manera de fer del nostre centre de recerca, que aposta clarament per una ciència oberta. Fundat per Miquel de Moragas i Spà, José Luis Terrón és el director actual del projecte.

El contingut del Portal es publicarà en la llengua original del contingut compartit, tot i que dominarà el castellà. La major part dels seus seguidors procedeix de països hispanoparlants, amb una presència molt destacada d’Espanya i Mèxic. Aquest fet justifica aquest domini del castellà. A més, l’InCom-UAB té un altre projecte, l’Observatori de la Comunicació a Catalunya (OCC InCom-UAB), adreçat gairebé de forma exclusiva al context català.

Aquest nou Portal vol facilitar, encara més, la cerca de material a les persones interessades. La informació s’actualitza diàriament i, per poder accedir fàcilment a les últimes aportacions més importants, s’ha creat la secció “de un vistazo”. O, per exemple, algunes seccions presenten la informació classificada temàticament. És el cas de les lliçons i les revistes.

L’eina també inclou informació per ajudar les persones interessades a definir la seva agenda, pel que fa a publicacions i assistència a congressos. La versió anterior del El Portal de la Comunicació (InCom-UAB) oferia informació sobre dates de congressos i terminis de presentació de ponències. A aquesta nova etapa, també s’ha inclòs crides d’enviament d’articles a revistes científiques.

El nou Portal es pot consultar des de diferents suports (ordinador, smartphone,…) i està connectat a les xarxes socials. El seu perfil a Facebook (@portalcomunicacion) té més de 31.000 seguidors i, a Twitter (@portal_com), més de 8.500.

Accés al Portal de la Comunicación (InCom-UAB)