Liliane Dutra Brignol realitza una estada com a professora visitant sènior a l’InCom-UAB

La investigadora Liliane Dutra Brignol està desenvolupant una estada com a professora visitant sènior al nostre centre d’investigació. Liliane Dutra Brignol és professora a la Universidade Federal de Santa Maria (Brasil), on està vinculada a la línia de treball “Mitjans i Identitats Contemporànies”, del Programa de Pós-Graduação em Comunicação – Campus Santa Maria.

Liliane Dutra Brignol durà a terme l’estudi “Tecnopolítica, activisme migrant i interculturalitat”, que va ser aprovat a la convocatòria “PROJETO DE DESENVOLVIMENTO INSTITUCIONAL – CAPES PrInt. SUBPROJETO INFORMAÇÃO E TECNOLOGIA”, en la modalitat de Professor Visitant Senior a l’Exterior. El tema del seu treball està estretament relacionat amb els estudis que coordina la directora de l’InCom-UAB Amparo Huertas amb el “Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura” (2021/SGR-00179) al marc de la Càtedra UNESCO de Comunicació.

Aquesta estada, que es va iniciar el mes de desembre de 2023 i finalitza al maig de 2024, servirà per enfortir les relacions acadèmiques entre ambdós grups. Amparo Huertas i Liliane Dutra ja van treballar juntes a la investigació “Mitjans de comunicació i interculturalitat: Estudi de les estratègies de mediatització de les migracions contemporànies als contextos brasiler i espanyol i les seves repercussions en la construcció mediàtica de la Unió Europea i el Mercosur”, finançada en la convocatòria Proyecto de Cooperación Internacional Brasil-España (CAPES – MECD – 077/04) i coordinada per Denise Cogo i Nicolás Lorite entre 2005 i 2007. El llibre “Migraciones transnacionales y medios de comunicación. Relatos desde Barcelona y Porto Alegre” (Cogo, Gutiérrez, Huertas, 2008) és fruit d’aquest treball.