Al Portal de la Comunicación pots trobar informació sobre 355 revistes acadèmiques

Estem actualitzant la nostra selecció de revistes científiques al Portal de la Comunicación. En aquests moments pots trobar informació sobre 355 revistes especialitzades en comunicació al nostre Portal.

La majoria són publicacions editades a Regne Unit (71), Espanya (70), Estats Units (56) i Brasil (36), però el nostre objectiu és fer difusió de l’oferta global. Actualment hi ha registrades publicacions d’Alemanya, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Bolívia, Canada, Xile, Xina, Xipre, Colòmbia, Costa Rica, Dinamarca, Equador, Egipte, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Hongria, Índia, Indonesia, Itàlia, Malàisia, Mèxic, Països Baixos, Perú, Polònia, Portugal, Romania, Rússia, Sudàfrica, Suècia, Suïssa, Turquia, Uruguai, Veneçuela i acabem d’incorporar informació sobre “Innovative Marketing”, d’Ucraïna.

Per tal de facilitar la cerca, les revistes estan classificades segons temàtica. Si bé la majoria treballen en termes generals sobre comunicació (140), periodisme (41) i tecnologies de la comunicació (33), es poden trobar especialitzacions temàtiques més concretes amb una amplia oferta com per exemple alfabetització mediàtica (11), cine i documental (29), comunicació de les organitzacions (22) o ràdio (10). La tendència és cap a l’especialització temàtica. Així, la revista més jove de la nostra selecció és “Infonomy”, que es defineix com una “revista académica de metodologías y divulgación científica de la Información, la Documentación y la Comunicación Social”. De moment, és la primera classificada a l’àrea de divulgació científica. Altre exemple d’aquesta tendència és “Journal of Beatles Studies“, editada des de setembre de 2022 per Liverpool University Press.

Esperem que aquest recurs sigui d’utilitat. No dubteu en posar-vos en contacte fent servir el correu electrònic portalcom@uab.cat, si detecteu que falta alguna revista important o veieu que cal revisar alguna informació.

Tingueu en compte també que el Portal de la Comunicación inclou la secció “Call for Publicaciones”, on podeu consultar les “crides d’articles” disponibles per participar a monogràfics de l’àrea de la comunicació. Actualment, teniu informació sobre més de 100 crides.