L’OCC InCom-UAB, tres anys en marxa

El 9 de juny passat, l’Observatori de la Comunicació a Catalunya (OCC InCom-UAB) va complir 3 anys. El projecte, desenvolupat en el marc del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (2017/SGR-760), vol ser un punt de trobada entre la universitat I el món professional.

 

Bellaterra, 11-06-2020. L’Observatori de la Comunicació a Catalunya (OCC InCom-UAB) va ser presentat en públic l’any 2017, en una jornada organitzada per l’InCom-UAB, en col·laboració amb Consell de l’Audiovisual de Catalunya i amb el suport de la Generalitat de Catalunya. La trobada es va dedicar a debatre sobre el mesurament d’audiències.

Des d’aleshores, l’OCC InCom-UAB s’ocupa de seleccionar i difondre informació i recursos d’utilitat pel desenvolupament del sector acadèmic i professional de Catalunya. L’objectiu és destacar els èxits i preocupacions més importants del sector, per tal, sobretot, de donar compte de l’actualitat del món empresarial i de detectar, així, temes que requereixen ser investigats en profunditat.

L’OCC InCom-UAB recull informació diversa: agenda, convocatòries, notícies, novetats editorials,… Es disposa d’un perfil a Twitter, @OCCInCom, que actualment té més de 550 seguidors.

Destacarem aquí el material disponible d’elaboració pròpia:

Documents OCC InCom-UAB. Es recullen informes resultat d’investigacions desenvolupades a l’InCom-UAB. Actualment, la major part de documents tracten de la interculturalitat. Per exemple, l’últim informe incorporat aborda el tractament del diàleg interreligiós a TV3.

Entrevistes (Monogràfics). S’han publicat prop de 30 entrevistes. Salvador Alsius, Esteve Riambau, Ingrid Guardiola, Maria Lluïsa Martínez Gistau, Carme Figueras i Magí Camps són algunes de les persones entrevistades. Actualment, I en coherència amb la posada en marxa del Màster en Comunicació LGTBI+, estem preparant dues entrevistes sobre aquesta temàtica.

Cròniques (Monogràfics). Se n’han publicat més de 100. En elles es recull les opinions I conclusions de jornades, debats i trobades organitzats per entitats com el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Clúster Audiovisual, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, per citar-ne només alguns exemples. En motiu del confinament, les últimes cròniques s’han realitzat a partir d’activitats en línia i la majoria fa referència a com la covid-19 està afectant el sector.

L’OCC InCom-UAB forma part d’una de les línies de treball que defineix el Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (2017/SGR-760). A més del sistema de comunicació a Catalunya, en aquest Grup s’investiga sobre Comunicació, desenvolupament i cohesió social, on s’inclou el Laboratori de Comunicació i Salut (SCOMLab InCom-UAB) i Comunicació i Responsabilitat Social (ComRess InCom-UAB) i els treballs d’interculturalitat.

 

Accés a l’Observatori:

Observatori de Comunicació a Catalunya (OCC InCom-UAB)