Participació en comitès científics

Durant l’any 2021 s’han ampliat les connexions de l’InCom-UAB amb altres entitats i propostes a partir de la participació en diversos comitès científics. Actualment, Amparo Huertas Bailén forma part del comitè científic de dos congressos que es realitzaran aquest any ―a São Paulo (ESPM) i Madrid (UCM), així com en el d’una nova revista acadèmica, especialitzada en Estudis LGTBI.

 

Bellaterra, 08-07-2021. L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) continua ampliant les seves relacions amb altres centres i entitats, participant activament en diverses propostes. En aquest moment, la directora de l’InCom-UAB Amparo Huertas Bailén forma part del comitè científic de dos congressos, que tenen els call for papers oberts, i en el d’una nova revista acadèmica, la primera especialitzada en temàtica LGTBI a Iberoamèrica.

Mètodes d’investigació

Amparo Huertas Bailén forma part del comitè científic de Coime 2021-VIII Congreso Internacional de Metodologías en Investigación de la Comunicación, organitzat pel Departamento de Ciencias de la Comunicación Aplicada, GECA i la Facultad de Ciencias de la Información de la Universidad Complutense de Madrid. La trobada se celebrarà entre el 2 i el 4 de novembre de 2021 i el termini per a l’enviament de propostes finalitza el proper 19 de septiembre.

Més informació: Call for papers Coime 2021

En aquesta línia de treball de l’InCom-UAB també podem incloure la participació de Miquel de Moragas Spà i Amparo Huertas Bailén al llibre: Leonarda García-Jiménez (ed.), Pensar la comunicación desde la periferia, Salamanca: Comunicación Social (en premsa). Miquel de Moragas Spà participa com a autor del pròleg d’aquesta obra i Amparo Huertas Bailén firma el capítol “La investigación en comunicación: proceso creativo y compromiso social”.

Comunicació i Consum

Amparo Huertas Bailén forma part del comitè científic O Comunicon 2021 – Congresso Internacional em Comunicação e Consumo, una iniciativa del Programa de Pós-Graduação em Comunicação e Práticas de Consumo (PPGCOM-ESPM), que se celebrarà entre els dies 14 i 15 d’octubre de 2021 a ESPM, São Paulo (Brasil). El termini per a l’enviament de propostes acaba el 2 d’agost.

Més informació: Call for papers O comunicon 2021

En aquesta línia de treball està prevista la publicació del capítol “Comunicació corporativa: els vincles amb la ciutadania en un context d’emergència sanitària”, firmat per Amparo Huertas Bailén, a la propera edició de l’Informe de la comunicació a Catalunya de l’InCom-UAB: Civil i Serra, Marta; López, Bernat (eds.): Informe de la comunicació a Catalunya 2019-2020. Barcelona: Generalitat de Catalunya, colección Lexikon Informes, núm. 7 (en premsa).

Estudis LGBTIQ+, Comunicació i Cultura

Per últim, volem destacar l’aparició d’una nova revista especialitzada en temàtiques LGTBI. En concret, es tracta de la publicació Estudios LGBTIQ+, Comunicación y Cultura. És una iniciativa de la Universidad Complutense de Madrid. La revista és editada pel Grupo de Investigación “GECA: Género, Estética y Cultura Audiovisual”, ubicat a la Facultad de Ciencias de la Información de la UCM i coordinat per Fran A. Zurián, membre de l’InCom-UAB. Amparo Huertas Bailén és una dels membres del Consell científic.

Més informació (revista):  Estudios LGBTIQ+, Comunicación y Cultura (Vol. 1, Núm. 1, 2021)

Cal recordar que, des de l’InCom-UAB, tenim en marxa el Màster en Comunicació LGTBI+, la primera edició del qual va haver de ser anul·lada arran de la Covid-19. Tota la informació sobre el màster pot seguir-se a Twitter: @MasterComLgtbi