Revelades (2016), un projecte audiovisual de l’InCom-UAB, fou presentat el 10 de febrer passat en el Centre de Recursos per a Col·lectius de la UAB. Una activitat organitzada pel Col·lectiu d’Estudiants Àrabs
Bellaterra, 15–02–2017. Amparo Huertas Bailén i Maria Luna, part de l’equip responsable del vídeo Revelades (2016), van presentar aquest projecte audiovisual el divendres passat, 10 de febrer, en una trobada amb el Col·lectiu d’Estudiants Àrabs de la UAB (CEA-UAB). Montserrat Santamarina, professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, i també partícip del projecte, no va poder assistir a la presentació.
Revelades (2016) és protagonitzada per 5 dones musulmanes residents a Catalunya, que ens expliquen diverses experiències personals, per exemple, en relació amb la recerca de feina o la decisió de col·locar-se un mocador, així com la seva opinió sobre com els mitjans tracten la religió musulmana. El vídeo és un encàrrec del Centre Arts Santa Mònica a l’InCom-UAB, amb motiu de l’exposició 60db /16 Khz. BCN. Sents la violència? sobre la percepció de la violència a la ciutat de Barcelona. La mostra es va poder visitar entre l’octubre de 2016 i el gener de 2017.
En la trobada amb membres del CEA-UAB, Amparo Huertas Bailén va destacar l’aprenentatge que ha suposat per a ella l’estudi del col·lectiu musulmà, pels equips d’investigació aproximar-se a l’Altre requereix de l’autocrítica constant, ja que hi ha comportaments racistes i islamòfobs excessivament naturalitzats. La directora de l’InCom-UAB i coordinadora del grup consolidat Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (2014/SGR-01594) va començar a analitzar el procés d’adaptació de la població migrant a partir del consum cultural l’any 2003 i, cinc anys més tard, va crear la línia de treball Comunicació, Migració i Ciutadania a l’InCom-UAB. Maria Luna, membre de l’InCom-UAB i del grup consolidat, va destacar la importància d’expandir els discursos positius sobre les dones musulmanes i que aquest és precisament el principal objectiu d’aquest projecte audiovisual. Revelades (2016) permet escoltar en primera persona les opinions de 5 joves musulmanes sobre el que suposa la convivència intercultural a partir de les seves pròpies vivències.
Notícies relacionades:
Web InCom-UAB (13–10–2016): “L’InCom-UAB participa en una exposició del Centre Arts Santa Mònica”
Presentación del vídeo Revelades (2016) en la UAB
Revelades (2016), un proyecto audiovisual del InCom-UAB, fue presentado el pasado 10 de febrero en el Centre de Recursos per a Col·lectius de la UAB. Una actividad organizada por el Colectivo de Estudiantes Árabes
Bellaterra, 15–02–2017. Amparo Huertas Bailén y Maria Luna, parte del equipo responsable del vídeo Revelades (2016), presentaron este proyecto audiovisual el pasado viernes, 10 de febrero, en un encuentro con el Colectivo de Estudiantes Árabes de la UAB (CEA-UAB). Montserrat Santamarina, profesora del Departamento de Comunicación Audiovisual y Publicidad de la UAB, y también partícipe del proyecto, no pudo asistir a la presentación.
Revelades (2016) está protagonizado por 5 mujeres musulmanas residentes en Catalunya, que nos explican diversas experiencias personales, por ejemplo en relación a la búsqueda de trabajo o a la decisión de colocarse el pañuelo, así como su opinión acerca de cómo los medios tratan la religión musulmana. El video es un encargo del Centre Arts Santa Mònica al InCom-UAB, con motivo de la exposición 60db /16 Khz. BCN. Sents la violència? sobre la percepción de la violencia en la ciudad de Barcelona. La muestra pudo visitarse entre octubre de 2016 y enero de 2017.
En el encuentro con miembros del CEA-UAB, Amparo Huertas Bailén destacó el aprendizaje que ha supuesto para ella el estudio del colectivo musulmán: para los equipos de investigación aproximarse al Otro requiere de la constante autocrítica, pues hay comportamientos racistas e islamófobos excesivamente naturalizados. La directora del InCom-UAB y coordinadora del grupo consolidado Grupo Internacional de Estudios sobre Comunicación y Cultura (2014/SGR-01594) comenzó a analizar el proceso de adaptación de la población migrante a partir del consumo cultural el año 2003 y, cinco años más tarde, creó la línea de trabajo Comunicación, Migración y Ciudadanía en el InCom-UAB. Maria Luna, miembro del InCom-UAB y del grupo consolidado, destacó la importancia de expandir los discursos positivos acerca de las mujeres musulmanes y que ese es precisamente el principal objetivo de este proyecto audiovisual. Revelades ((2016) permite escuchar en primera persona las opiniones de 5 jóvenes musulmanes sobre lo que supone la convivencia intercultural a partir de sus propias vivencias.
Noticias relacionadas:
Web InCom-UAB (13–10–2016): “El InCom-UAB participa en una exposición del Centre Arts Santa Mònica”