El Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos se celebra els dies 15 i 16 de setembre, amb el finançament de la Fundació Autònoma Solidària. El programa inclou la participació de 19 ponents de diferents països (Brasil, Espanya, Mèxic, Noruega, Suïssa i Veneçuela)
Bellaterra, 29‒07‒2016. El grup de recerca reconegut Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura de l’InCom-UAB (2014/SGR-01594), coordinat per Amparo Huertas Bailén, organitza el Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos, que se celebrarà els dies 15 i 16 de setembre a la UAB (campus de Bellaterra). Aquesta activitat forma part del projecte “Apropant-nos a les realitats socioculturals, lluites i resistències de les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina”, finançat per la Fundació Autònoma Solidària. A més, compta amb el suport de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB).
El workshop es proposa esdevenir un espai de reflexió sobre les comunitats indígenes, especialment a l’Amèrica Llatina, des d’una aproximació metodològica interdisciplinària. Inclou quatre panels:
1) Investigació i diàleg intercultural (dia 15, de 12.00 a 14.00 hores).
2) La comunicació indígena: els mitjans com a eina per al diàleg intercultural (dia 15, de 15.30 a 17.00).
3) Com descobrir l’entramat de significats des de les etnografies indígenes (dia 15, de 17.45 a 19.30)
4) ¿Colonització científica i moral o coparticipació? L’aplicació de projectes científics i de cooperació en comunitats indígenes: una reflexió antropològica (dia 16, de 11:00 a 12:30 hores) – Aquest últim és un panel a proposta de la investigadora de la UAB Montserrat Ventura i Oller.
En total, hi participen 19 ponents de diversos països (Brasil, Espanya, Mèxic, Noruega, Suïssa, Veneçuela), dels quals 6 són membres de l’InCom-UAB. Marta Rizo i Yolanda Martínez participen al panelpanel 2 i Saleta de Salvador Agra forma part del panel 3.
Aquest workshop serà un homenatge al professor José Carlos Sendín Gutiérrez, de la Universidad Rey Juan Carlos, que ha mort aquest mes de juliol. José Carlos Sendín Gutiérrez va ser un dels impulsors de la iniciativa, a més de membre del consell científic.
Aquesta és la segona activitat que l’InCom-UAB dedica a l’estudi de les comunitats indígenes. La primera va ser un altre workshop al desembre de 2014, sobre l’estudi de l’ús de les TIC per part de les comunitats indígenes, també a la UAB. Les sessions d’aquest segon workshop se celebraran a la Sala de Graus i Sala de Juntes de la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB). La inscripció serà gratuïta (cal formalitzar la petició per correu electrònic a: giecc@incom-uab.net).
Copyright de la fotografia: InCom-UAB.
Per a més informació:
El InCom-UAB organiza un Workshop para debatir sobre el estudio de las comunidades indígenas, en la Facultad de Ciencias de la Comunicación (UAB)
El Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos se celebra los días 15 y 16 de septiembre, con la financiación de la Fundació Autònoma Solidària. El programa incluye la participación de 19 ponentes de distintos países (Brasil, España, México, Noruega, Suiza y Venezuela)
Bellaterra, 29‒07‒2016. El grupo de investigación reconocido Grupo Internacional de Estudios sobre Comunicación y Cultura del InCom-UAB (2014/SGR-01594), coordinado por Amparo Huertas Bailén, organiza el Workshop interdisciplinar sobre comunidades indígenas: apuntes metodológicos, que se celebrará los días 15 y 16 de septiembre en la UAB (campus de Bellaterra). Esta actividad forma parte del proyecto “Apropant-nos a les realitats socioculturals, lluites i resistències de les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina” [“Acercándonos a las realidades socio-culturales, luchas y resistencias de las comunidades indígenas de América Latina”], financiado por la Fundació Autònoma Solidària. Además, cuenta con el apoyo de la Cátedra Unesco de Comunicación (InCom-UAB).
El workshop se propone devenir un espacio de reflexión sobre las comunidades indígenas, especialmente en América Latina, desde una aproximación metodológica interdisciplinar. Incluye cuatro panels:
1) Investigación y diálogo intercultural (día 15, de 12.00 a 14.00 horas).
2) La comunicación indígena: los medios como herramienta para el diálogo intercultural (día 15, de 15.30 a 17.00).
3) Cómo descubrir el entramado de significados desde las etnografías indígenas (día 15, de 17.45 a 19.30)
4) ¿Colonización científica y moral o co-participación? La aplicación de proyectos científicos y de cooperación en comunidades indígenas: una reflexión antropológica (día 16, de 11:00 a 12:30 horas) – Este último es un panel a propuesta de la investigadora de la UAB Montserrat Ventura i Oller.
En total, participan 19 ponentes de distintos países (Brasil, España, México, Noruega, Suiza, Venezuela), de los cuales 6 son miembros del InCom-UAB. Marta Rizo y Yolanda Martínez participan en el panelpanel 2 y Saleta de Salvador Agra forma parte del panel 3.
Este workshop será un homenaje al profesor José Carlos Sendín Gutiérrez, de la Universidad Rey Juan Carlos, que ha fallecido este mes de julio. José Carlos Sendín Gutiérrez fue uno de los impulsores de la iniciativa, además de miembro del consejo científico.
Esta es la segunda actividad que el InCom-UAB dedica al estudio de las comunidades indígenas. La primera fue otro workshop en diciembre de 2014, sobre el estudio del uso de las TICs por parte de las comunidades indígenas, también en la UAB. Las sesiones de este segundo workshop se celebrarán en la Sala de Grados y Sala de Juntas de la Facultad de Ciencias de la Comunicación (UAB). La inscripción será gratuita (hay que formalizar la petición por correo electrónico a: giecc@incom-uab.net).
Copyright de la fotografía: InCom-UAB.
Para más información: