L’investigador José Luis Terrón participa en un projecte de recerca que forma part de la modalitat de “Reptes de la societat”, dedicat a narratives visuals de la malaltia i ‘storytelling’ transmèdia; mentre que Laura Santamaria i Marta Civil i Serra participen en dos projectes que s’emmarquen en la modalitat de “Generació del coneixement”: un sobre multilingüisme en la ficció audiovisual i les seves traduccions, i l’altre sobre ocupació i emprenedoria en comunicació en el context digital.
Bellaterra / Madrid, 13-01-2020. L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) participa en tres projectes competitius d’R+D+I finançats pel Govern d’Espanya, a través dels investigadors José Luis Terrón, Laura Santamaria i Marta Civil i Serra.
El director del Laboratori de Comunicació i Salut (SCOMLab InCom-UAB) i professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB), José Luis Terrón, participa en el projecte “Visibilizando el dolor: narrativas visuales de la enfermedad y ‘storytelling’ transmedia” (2019-2021), dirigit per la professora de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) Rebeca Pardo. El projecte ha estat finançat pel Programa Estatal d’R+D+I orientada als reptes de la societat, del Govern d’Espanya, dins de la convocatòria Projectes d’R+D+I “Reptes d’Investigació” (2018), amb un total de 36.300 euros, i una durada de tres anys, de 2019 a 2021 (referència de concessió RTI2018-098181-A-100). A part de la participació de la UIC i l’InCom-UAB, el projecte també està integrat per investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Abat Oliba (UAO CEU), Universitat Ramon Llull (URL), Universidad de Buenos Aires – Centro de Estudios de la Imagen Sans Soleil (Argentina), Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i les universitats de Brighton i Manchester (ambdues del Regne Unit).
El segon projecte és “El multilingüismo de la ficción audiovisual y sus traducciones para España en plataformas digitales: (MUFiTAVi)” (2019–2021), amb l’investigador principal Patrik Zabalbeascoa (Departament de Traducció i de Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra, UPF), i que compta amb la investigadora de l’InCom-UAB i professora titular del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis d’Àsia Oriental (UAB) Laura Santamaria. El projecte ha estat finançat pel Programa Estatal de generació de coneixement i enfortiment científic i tecnològic del sistema d’R+D+I del Govern d’Espanya, dins de la convocatòria Projectes d’R+D+I “Generació del Coneixement” (2018), amb un total de 26.620 euros, i una durada de tres anys, de 2019 a 2021 (referència de concessió PGC2018-099823-B-100). L’equip està integrat per investigadors de la UPF, l’InCom-UAB i la Universitat de Vic / Universitat Central de Catalunya (UVic/UCC).
“Empleabilidad y emprendimiento en comunicación en el contexto digital: demandas del mercado de trabajo, oferta formativa universitaria y experiencia laboral de los graduados (EMPLECOM)”, codirigit per Manuel Martínez Nicolás y María del Carmen García Galera (Universidad Rey Juan Carlos, URJC), és el tercer projecte que compta amb participació de l’InCom-UAB, en concret, amb la investigadora Marta Civil i Serra. El projecte ha estat finançat del Programa Estatal de generació de coneixement i enfortiment científic i tecnològic del sistema d’R+D+I del Govern d’Espanya, dins de la convocatòria Projectes d’R+D+I de “Generació del Coneixement” (2019), amb un total de 56.870 euros, i una durada de tres anys, de juny de 2020 a juny de 2023 (referència de concessió PID2019-106299GB-I00). Entre les institucions participants, a més a més de la URJC i l’InCom-UAB, també hi ha la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i la Universidad de Navarra (UNAV).
Notícies relacionades:
Web InCom-UAB (08-05-2020): “José Luis Terrón, investigador del projecte competitiu d’R+D “Visibilizando el dolor: narrativas visiuales de la enfermedad y storytelling transmedia”
Web InCom-UAB (20-05-2020): “Laura Santamaria Guinot, membre del projecte d’R+D “El multilingüisme de la ficción audiovisual y sus traduccions para España en las plataformes digitales”