Lesbofòbia, un documental i deu respostes

Productora: Creación Positiva
Directora: Inés Tarradellas
Protagonistes: Akelarre (Júlia Serrasolsas Moreno i Maio Serrasolsas Moreno), Anne-Cath,  Berta Frigola Solé, Brigitte Vasallo, Clara Peya Rigolfas, Claudia Fuentes Brito, Dolores Pulido León, Heidi Ramírez, Laura Freijo Justo, Marta Rodríguez Ayuso.
Any de producció: 2019
País: España / Catalunya

Ver el vídeo: CCMA

Deu testimonis per a visibilitzar, denunciar, analitzar els problemes de fons i donar respostes i estratègies per acabar amb la lesbofòbia i altres violències.

«Lesbofòbia, 1 documental i 10 respostes» és una producció de Creación Positiva, organització feminista que des del 2001 treballa per a fer efectius els Drets Sexuals en la societat a través de programes d’atenció, acciones de sensibilització, formació i incidència política.

En els seus anys de treball i amb tota la seva experiència detecten una manca flagrant de materials i recursos que parlin d’aquesta violència en concret, i per això decideixen fer una peça audiovisual que ompli aquest buit. El que havia de ser un vídeo curt per a publicar a les xarxes socials, acaba convertint-se en un curt documental, en trobar-se amb la necessitat de tractar aquest tema amb tots els seus matisos i complexitat.

Inés Tarradellas, directora del documental, és dissenyadora de comunicació, consultora i realitzadora feminista. Es vincula per primer cop amb Creación Positiva per assessorar-les sobre com enfocar i concretar l’encàrrec que volen portar a terme, i acaba realitzant, *amb elles* i gairebé sense buscar-ho, la seva primera peça documental.