L’InCom-UAB col·labora amb el FICAB en una mostra de cinema a l’entorn del Dia d’Àfrica

L’InCom-UAB col·labora amb el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB), que organitza un cicle de projeccions i debats els dies 21, 22, 23 i 25 de maig al Pati Llimona i al Zumzeig Cinema amb la finalitat de fomentar la sensibilització social sobre el continent i la diàspora africana. Aquestes jornades de cinema i reflexió coincideixen amb el Dia d’Àfrica (25 de maig)

Bellaterra/Barcelona, 13-05-2019. Barcelona tornarà a ser escenari de la tercera ronda de projeccions del Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB) amb dues propostes cinematogràfiques contemporànies potents, que provenen de Ghana i de Burkina Faso. L’InCom-UAB ve treballant amb el FICAB des de 2018, any en el qual van començar els seus cicles de projeccions.

Amb l’objectiu de fomentar la transformació social i la sensibilització ciutadana, el FICAB proposa quatre dates que busquen mobilitzar tant cinèfils com col·lectius d’africans i afrodescendents, treballadors de l’àmbit social i cultural, associacions dedicades a migracions, així com persones de tots els àmbits, per mostrar, a través del setè art, un continent dinàmic, divers i en moviment, que està reescrivint la seva pròpia historia més enllà dels estereotips.

Amb la voluntat de reforçar la cooperació cultural i de sumar esforços amb diferents espais de la ciutat, el FICAB portarà les activitats d’aquest any al Centre Cívic Pati Llimona i al Cine Cooperativa Zumzeig per expandir el radi d’actuació als barris de Barcelona. Per això proposa 3 dates dins del marc del Festival de fotografia Enfocats 2019, on es projectarà el llargmetratge burquinès Wallay (Berni Goldblat, 2017) i tres documentals: Diom (Lucía Andújar, 2018), El peso de la Manta (2016) i el documental musical We Exist (LucianSegura, 2019). Així com el Dia d’Àfrica en el marc del "Cinema a l'Aire Lliure" el Zumzeig, on es projectarà la pel·lícula ghanesa Keteke (Peter Sedufia, 2017).

Com ja és habitual en el FICAB, les projeccions comptaran amb la participació de persones com Nebon Babou Basson, representant del col·lectiu d’activistes burquinesos; Le Balai Citoyen —que parlarà d’Identidades: la confluència África-Europa—; Marie Faye, de la cooperativa DiomCoop, i Lamine Sarr, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants —que debatran sobre Creatividad y empoderamiento de los colectivos africanos en Barcelona—. També es comptarà amb la presdència del director de We Exist, Lucian Segura, o Andreu Rol·lan, activista i excapità de salvament marítim al Mediterrani, que juntament amb Fatou Secka, activista pels drets de les dones i presidenta de l’Associació EQUIS-MGF, reflexionaran sobre els motius que empenyen a la immigració.

Per una altra banda, ja podem anunciar que de l’1 al 5 d’octubre de 2019 el FICAB organitza a la Filmoteca de Catalunya la retrospectiva ‘ÁFRICA ES NOMBRE DE MUJER: memoria de la voz femenina en Fespaco (Festival Panafricano de Cine y Televisión de Uagadugú)’. Es tracta d’una selecció de pel·lícules premiades, realitzades, o protagonitzades per dones durant els últims 50 anys del festival més important del continent africà. L’InCom-UAB també col·labora en aquesta retrospectiva, de la qual els anirem informant puntualment.

Per a més informació:

FICAB

Pati Llimona

Cine Cooperativa Zumzeig

Filmo

 

El InCom-UAB colabora con el FICAB en una muestra de cine en torno al Día de África

El InCom-UAB colabora con el Festival Internacional de Cines Africanos de Barcelona (FICAB), que organiza un ciclo de proyecciones y debates los días 21, 22, 23 y 25 de mayo en el Pati Llimona y en el Zumzeig Cinema con la finalidad de fomentar la sensibilización social sobre el continente y la diáspora africana. Estas jornadas de cine y reflexión coinciden con el Día de África (el 25 de mayo)

Bellaterra/Barcelona, 13-05-2019. Barcelona volverá a ser escenario de la tercera ronda de proyecciones del Festival Internacional de Cines Africanos de Barcelona (FICAB) con dos potentes propuestas cinematográficas contemporáneas provenientes de Ghana y de Burkina Faso. El InCom-UAB viene trabajando junto al FICAB desde 2018, año en que comenzaron sus ciclos de proyecciones.

Con el objetivo de fomentar la transformación social y la sensibilización ciudadana, el FICAB propone cuatro fechas que buscan movilizar tanto a cinéfilos como colectivos de africanos y afrodescendientes, trabajadores del ámbito social y cultural, asociaciones dedicadas a migraciones, así como a personas de todos los ámbitos, para mostrar, a través del séptimo arte, un continente dinámico, diverso y en movimiento, que está reescribiendo su propia historia más allá de los estereotipos.

Con la voluntad de reforzar la cooperación cultural y de sumar esfuerzos con diferentes espacios de la ciudad, el FICAB llevará las actividades de este año en el Centro Cívico Pati Llimona y al Cine Cooperativa Zumzeig para expandir el radio de actuación a los barrios de Barcelona. Por eso propone 3 fechas dentro del marco del Festival de fotografía Enfocats 2019, donde se proyectará el largometraje burkinés Wallay (Berni Goldblat, 2017) y tres documentales: Diom (Lucía Andújar, 2018), El peso de la Manta (2016) y el documental musical We Exist (LucianSegura, 2019). Así como el Día de África en el marco del "Cinema a l'Aire Lliure" el Zumzeig, donde se proyectará la película ghanesa Keteke (Peter Sedufia, 2017).

Como ya es habitual en el FICAB, las proyecciones contarán con la participación de personas como Nebon Babou Basson, representante del colectivo de activistas burkineses Le Balai Citoyen—que hablará de Identidades: la confluencia África-Europa—; Marie Faye de la cooperativa DiomCoop y Lamine Sarr, portavoz del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes —que debatirán sobre Creatividad y empoderamiento de los colectivos africanos en Barcelona—; así como el director de We Exist, Lucian Segura, o Andreu Rol·lan, activista y excapitán de salvamento marítimo en el Mediterráneo, que junto con Fatou Secka, activista por los derechos de las mujeres y presidenta de la Asociación EQUIS-MGF, reflexionarán sobre los motivos que empujan a la migración.

Por otro lado, ya podemos anunciar que del 1 al 5 de octubre de 2019 el FICAB organiza en la Filmoteca de Catalunya la retrospectiva ‘ÁFRICA ES NOMBRE DE MUJER: memoria de la voz femenina en Fespaco (Festival Panafricano de Cine y Televisión de Uagadugú)’. Se trata de una selección de películas premiadas, realizadas o protagonizadas por mujeres durante los últimos 50 años del festival más importante del continente africano. El InCom-UAB también colabora en dicha retrospectiva, de la que les iremos informando puntualmente.

Para más información:

FICAB

Pati Llimona

Cine Cooperativa Zumzeig

Filmo