L’InCom-UAB coorganitza amb El Perro que Ladra-Barcelona l’estrena europea de la pel·lícula NABOBA, visión ancestral del Pueblo Arhuaco

La projecció de la pel·lícula, seguida d’un debat, s’inclou al programa oficial del 'IV Panorama de Cinema Colombià'. Aquesta activitat es farà a l’Arts Santa Mònica (Barcelona) el proper 9 de juny

Barcelona, 11–05–2016. L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) i l’associació El Perro que Ladra-Barcelona, que té com a objectiu donar a conèixer el cinema llatinoamericà a la ciutat comtal, coorganitzen l’estrena europea de la pel·lícula indígena NABOBA, visión ancestral del Pueblo Arhuaco (2015), en el marc de la selecció oficial del 'IV Panorama de Cinema Colombià' a Barcelona. L’acte, que se celebrarà a l’Arts Santa Mònica (Barcelona), està programat per al 9 de juny a les 19 hores.

NABOBA, visión ancestral del Pueblo Arhuaco és un treball cinematogràfic en equip, dirigit per Amado Villafaña Chaparro, produït per Camilo Mosquera i Pablo Mora, amb la participació dels càmeres Roberto Mojica i Damer Romero, i la música original del mamo (líder indígena) Camilo Izquierdo. Es tracta d'una realització de Yosokwi —comunicaciones Zhigoneshi—, de les organitzacions Gonawindua Tayrona i de la Confederación Indígena Tayrona. Va ser projectada a Colòmbia a la 17a Muestra Internacional Documental de Bogotá (MIDBO), el mes d’octubre passat.

A Nabona, les autoritats i comunitats del poble indígena arhuaco ens descobreixen el seu pensament ancestral sobre l'aigua com a ésser viu, mitjançant l'expedició extraordinària des de l’albufera de la Ciénaga Grande fins les muntanyes nevades de Sierra Nevada de Santa Marta a Colòmbia. L'aigua està amenaçada i es requereixen accions urgents basades en tècniques tradicionals per a protegir-la i garantir-ne la seva preservació.

Després de la projecció hi haurà un debat al voltant de les narratives de l'aigua als territoris indígenes, amb la participació de Juan Manuel Viatela, de l'Observatori ADPI (per a l'Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes a Colòmbia), i de Maria Luna, de l’associació El Perro que Ladra-Barcelona. Moderarà el debat Amparo Huertas Bailén, directora de l’InCom-UAB i professora titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB).

Aquest cinefòrum és el segon que es fa dins del projecte Apropant-nos a les realitats socioculturals, lluites i resistències de les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina, de l'InCom-UAB. Es tracta d’un projecte amb finançament de la Fundació Autònoma Solidària (UAB Campus). El primer es va celebrar el 9 de desembre de 2015 a la sala de cinema de la UAB.

Per a més informació:

IV Panorama de Cinema Colombià / Arts Santa Mònica

Enllaços d'interès:

El Perro que Ladra

Fundació Autònoma Solidària (Universitat Autònoma de Barcelona)

 

El InCom-UAB co-organiza con El Perro que Ladra-Barcelona la estrena europea de la película NABOBA, visión ancestral del Pueblo Arhuaco

La proyección de la película, seguida de un debate, se incluye en el programa oficial del 'IV Panorama de Cine Colombiano'. Esta actividad se celebrarà en el Arts Santa Mònica (Barcelona) el próximo 9 de junio

Barcelona, 11–05–2016. El Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) y la asociación El Perro que Ladra-Barcelona, que tiene como objetivo dar a conocer el cine latinoamericano en la ciudad condal, co-organizan la estrena europea de la película NABOBA, visión ancestral del Pueblo Arhuaco (2015), en el marco de la selección oficial del 'IV Panorama de Cine Colombiano' en Barcelona. El acto, que se celebrarà en el Arts Santa Mònica (Barcelona), está programado para el 9 de junio a les 19 horas.

NABOBA, visión ancestral del Pueblo Arhuaco es un trabajo cinematográfico en equipo, dirigido por Amado Villafaña Chaparro, producido por Camilo Mosquera y Pablo Mora, con la participación de los cámaras Roberto Mojica y Damer Romero, y la música original del mamo (líder indígena) Camilo Izquierdo. Se trata de una realización de Yosokwi —comunicaciones Zhigoneshi—, de las organizaciones Gonawindua Tayrona y de la Confederación Indígena Tayrona. Fue proyectada en Colombia en la 17a Muestra Internacional Documental de Bogotá (MIDBO), el pasado mes de octubre.

En Nabona, las autoridades y comunidades del pueblo indígena arhuaco nos descubren su ancestral pensamiento sobre el agua como ser vivo, mediante la expedición extraordinaria desde la albufera de la Ciénaga Grande hasta las montañas nevadas de Sierra Nevada de Santa Marta en Colombia. El agua está amenazada y se requieren acciones urgentes basadas en técnicas tradicionales para protegerla y garantizar su preservación.

Después de la proyección habrá un debate entorno a las narrativas del agua en los territorios indígenas, con la participación de Juan Manuel Viatela, del Observatorio ADPI (para la Autonomía y los Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia), y de Maria Luna, de la asociación El Perro que Ladra-Barcelona. Moderará el debate Amparo Huertas Bailén, directora del InCom-UAB y profesora titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB).

Este cine-fórum es el segundo que se hace dentro del proyecto Apropant-nos a les realitats socioculturals, lluites i resistències de les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina [Acercándonos a las realidades socioculturales, luchas y resistencias de las comunidades indígenas de América Latina], del InCom-UAB. Se trata de un proyecto con financiación de la Fundació Autònoma Solidària (UAB Campus). El primero se celebró el 9 de diciembre de 2015 en la sala de cine de la UAB.

Para más información:

IV Panorama de Cine Colombiano / Arts Santa Mònica

Enlaces de interés:

El Perro que Ladra

Fundació Autònoma Solidària (Universitat Autònoma de Barcelona)