Mèxic honora Ruth S. Contreras amb el reconeixement “Mexicans Distingits”

El reconeixement que atorga la Secretaria de Relacions Exteriors de Mèxic honra persones de nacionalitat mexicana que viuen fora de Mèxic i que s’han distingit pel seu lideratge, la seva carrera professional excel·lent i per altres contribucions. Aquest 2020, la Dra. Ruth S. Contreras Espinosa va rebre el reconeixement a la ciutat de Barcelona (Espanya).

 

Bellaterra / Ciutat de Mèxic (Mèxic), 22-10-2020. La investigadora de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) i professora a la Universitat de Vic / Univeristat Central de Catalunya (UVic/UCC) Dra. Ruth S. Contreras Espinosa compta amb una llicenciatura en Disseny i Comunicació Gràfica per la Universidad de Guadalajara (Mèxic), una maestria en Disseny i Producció Multimèdia per la Universitat Ramon Llull – La Salle, i un doctorat en Enginyeria Multimèdia per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Des de 2013, realitza diferents activitats a través de l’associació de professionals Red Global MX a Barcelona, participant en workshops, conferències i diverses activitats per fer conèixer Mèxic a l’estranger. Participa, a més, en el Programa Adopte un Talento (PAUTA) del Instituto de Ciencias Nucleares de la Universidad Nacional Autónoma de México. Entre les activitats en les quals participa, ha estat tutora i conferenciant. Per al Govern de Sonora ha realitzat xerrades en els programes d’emprenedoria que està impulsant l’estat a través de la Secretaria d’Economia. És assessora al programa Verano de la Investigación Científica y Tecnológica del Pacífico (Programa Delfín).

El reconeixement consta d’una medalla de plata encunyada especialment per la Casa de la Moneda per aquest guardó, que li fou lliurada el 13 d’octubre passat, a través de l’Ambaixada i el Consulta, que la van postular.

La Dra. Contreras Espinosa és investigadora en projectes internacionals en les àrees de Videojocs i Multimèdia. És cofundadora i directora de l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE InCom-UAB/UVic-UCC), allotjat a l’InCom-UAB. Des de l’observatori treballa activament amb l’Asociación Española de Empresas Productoras y Desarrolladores de Videojuegos y Software de Entretenimiento (DEV), en diversos informes per a la industria del videojoc.

 

Peu de fotografia: Ruth S. Contreras Espinosa, a la dreta de la imatge, recollint el guardó (Font: Arxiu personal de la investigadora).