El programa del congrés comptarà amb aportacions de Miquel de Moragas i Spà, Amparo Huertas Bailén, José Luis Terrón, Luisa Martínez-García, Marta Rizo García, Mª Gemma Teso Alonso, Hadriel Theodoro i Xavier Ginesta. La Universitat de València és la institució amfitriona que acull l’edició d’enguany, una edició que ha hagut d’adaptar-se a la pandèmia de la covid-19, modificant les dates inicialment previstes, i combinant la participació presencial amb la modalitat de participació en línia.
Bellaterra / València, 23-10-2020. El VII Congrés Internacional de l’Asociación Española de Investigación de la Comunicación (AE-IC), que se celebrarà del 28 al 30 d’octubre de 2020 a la Universitat de València, comptarà amb una important presència d’investigadors de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB). Hi participen Miquel de Moragas i Spà, creador de l’InCom-UAB i actualment professor honorari, i Amparo Huertas Bailén, la directora actual del centre. Dels membres vinculats a la UAB, hi participen José Luis Terrón i Luisa Martínez-García. Dels membres col·laboradors del nostre grup d’investigació consolidat (2017 SGR 760), presenten ponències Marta Rizo García i Mª Gemma Teso Alonso. I, per últim, el programa també recull la participació de Hadriel Theodoro, vinculat a l’InCom-UAB via col·laboracions amb l’Escuela Superior de Propaganda e Marketing de São Paulo (PPGCOM-ESPM, Brasil), i Xavier Ginesta, membre col·laborador del nostre centre.
Durant la primera jornada, el dimecres 28 d’octubre, de les 10h a les 11.30h, hi ha prevista la intervenció de Miquel de Moragas i Spà, al Paraninf de La Nau. Ell serà el responsable de fer la Laudatio al Dr. Néstor García Canclini de la Universidad Autónoma Metropolitana de México, homenatjat per la AE-IC en la categoria d’investigador internacional.
A continuació, ja en la modalitat de sessió paral·lela en línia (franja 1), de les 15h a les 17h hi ha prevista la ponència de la investigadora Marta Rizo Garcia “Consensos y disensos en torno al estatuto científico de la comunicación. Un mapa de posicionamientos en el ámbito iberoamericano”. Mentre que en la sessió paral·lela en línia (franja 2), de les 17.30h a les 19.30h, es preveu la ponència que el membre de l’InCom-UAB Xavier Ginesta ha elaborat amb Jordi de San Eugenio “El branding territorial ante los nuevos desafíos de la sociedad. Una redefinición teórica y un análisis de los factores que contribuyen a su exitosa implementación”.
Durant la segona jornada, el dijous 29 d’octubre, en les sessions paral·leles presencials (franja 3), de les 15h a les 17h, impartirà la ponència Amparo Huertas Bailén i José Luis Terrón, titulada “Pluralismo religioso en la televisión pública. Estudio del caso catalán”.
Finalment, al següent bloc de sessions paral·leles (franja 4), de les 17.30 a les 19.30h, hi ha programades tres ponències més d’investigadors vinculats amb l’InCom-UAB. D’una banda, la ponència de Mª Gemma Teso Alonso “La investigación académica en España sobre la comunicación del Cambio Climático (CC)”; en segon lloc la ponència de Hadriel Theodoro “Media uses and appropriations in the experiences of LGBTIQ+ immigrants and refugees in the city of Barcelona”. I, en tercer lloc la ponència de Luisa Martínez-García “La huelga feminista en Twitter: un discurso mediado”
En el marc d’aquest congrés, l’InCom-UAB també participa amb dos capítols al llibre Comunicación y diversidad. Selección de comunicaciones del VII Congreso de la Asociación Española de Investigación de la Comunicación (AE-IC), publicat per Ediciones Profesionales de la Información. En total, l’obra recull 30 capítols seleccionats d’entre les més de 450 propostes rebudes per publicar. Els autors i autores de les ponències aprovades per presentar al Congrés Internacional de l’AE-IC tenien l’oportunitat de participar en aquest call for papers gràcies a la col·laboració entre l’AE-IC i la revista acadèmica. Dins de l’apartat “Anàlisi de contingut”, els investigadors de l’InCom-UAB Amparo Huertas Bailén i José Luis Terrón aporten el capítol “Pluralismo religioso en la televisión pública: estudio del caso catalán”.
Hadriel G. S. Theodoro, estudiant de doctorat de l’Escuela Superior de Propaganda e Marketing de São Paulo (PPGCOM-ESPM) (Brasil), que va realitzar una estada de recerca predoctoral a l’InCom-UAB entre novembre de 2018 i octubre de 2019 finançada per la Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo – FAPESP (procesos 2016/24566-1 y 2018/18712-0), presenta el capítol “Media use and appropriation in the experiences of LGBTIQ+ immigrants and refugees in the city of Barcelona”.
Per a més informació:
Programa VII Congrés Internacional AE-IC (València 2020)
Resum de les ponències:
Huertas Bailén, Amparo; Terrón Blanco, José Luis (2020): “Pluralismo religioso en la televisión pública. Estudio del caso catalán”
Martínez-García, Luisa (2020): “La huelga feminista en Twitter: un discurso mediado”
Moragas i Spà, Miquel de (2020): “Laudatio al Dr. Néstor García Canclini de la Universidad Autónoma Metropolitana de México”.
Rizo García, Marta (2020): “Consensos y disensos en torno al estatuto científico de la comunicación. Un mapa de posicionamientos en el ámbito iberoamericano”
San Eugenio Vela; Jordi de; Ginesta, Xavier (2020): “El branding territorial ante los nuevos desafíos de la sociedad. Una redefinición teórica y un análisis de los factores que contribuyen a su exitosa implementación”.
Teso Alonso, Mª Gemma (2020): “La investigación académica en España sobre la comunicación del Cambio Climático (CC)”
Theodoro, Hadriel (2020): “Media uses and appropriations in the experiences of LGBTIQ+ immigrants and refugees in the city of Barcelona”
Notícies relacionades:
Web InCom-UAB (09-10-2020): “Projectes de l’InCom-UAB, seleccionats per formar part d’un llibre editat per Ediciones Profesionales de la Información arran del congrés AE-IC 2020”